Volkswagen gaat lege Transporter met California hefdak leveren

Volkswagen Transporter met California hefdak

Volkswagen gaat lege Transporter met California hefdak leveren

ZOETERMEER – Het afgelopen jaar heeft Volkswagen zo’n 13.000 exemplaren van de VW California buscamper gebouwd. Deze is leverbaar in de uitvoeringen Beach, Coast en Ocean. Hiermee is de bedrijfswagentak van Volkswagen één van de grootste producenten van buscampers.

Daarnaast zijn er ook heel veel bedrijven die standaard Volkswagen bedrijfswagens ombouwen naar een camper. In de meeste gevallen betreft het de versie met het normale lage dak dat dan voorzien wordt van een hefdak.

Dat hefdak is prettig, want daarmee heb je de broodnodige stahoogte in de buscamper, bovendien kan een hefdak ook ruimte voor 2 (extra) slaapplaatsen bieden. Ingeklapt is zo’n hefdak nagenoeg vlak, waardoor de camper net geen 2 meter hoog is en zodoende nog steeds in de meeste parkeergarages past. Maar vanwege de snel stijgende vraag naar buscampers, zijn de hefdaken daarvoor steeds moeilijk te krijgen en lopen de levertijden op. Bovendien is de kwaliteit van de geleverde hefdaken niet altijd van zo als de camperbouwers zouden willen.

Volkswagen Transporter met California hefdakDit is reden voor Volkswagen om aan camperbouwers voortaan ook lege Transporters aan te bieden, die af fabriek al zijn voorzien van het originele California hefdak. Deze uitvoering wordt helaas niet aan eindgebruikers geleverd. Particulieren die zelf een Transporter om willen bouwen, zullen dus toch een hefdak van derden moeten betrekken of in laten bouwen.

Het initiatief van Volkswagen wordt door veel kleine camperbouwers dankbaar ontvangen. Nu hopen zij nog wel dat Volkswagen deze Transporter in iets meer uitvoeringen, zoals met een tweede schuifdeur, of wat meer kleuren gaat leveren.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel