Volkswagen California viert jubileum met show

Volkswagen CaliforniaAMERSFOORT – Al weer 25 jaar bestaat de Volkswagen California camperbus. De Nederlandse dealer viert dit jubileum nog tot en met zaterdag 9 november met een bijzondere show.

Nieuwe en historische California’s staan bij Camper Centrum Nederland in Amersfoort gebroederlijk naast elkaar te pronken.

Sinds 1988 zijn drie generaties en meer dan 100.000 exemplaren van de camper gebouwd. Met de California 25 Jubileumshow viert de dealer deze mijlplaal. De camperhandelaar heeft speciaal voor dit evenement een speciale California laten ontwikkelen, die in een gelimiteerde oplage van tien exemplaren voor de Nederlandse markt bestemd is. Een winterbandenset  en korting op accu’s en accessoires zijn andere jubileumaanbiedingen.

Historie

Vandaag de dag is de Volkswagen California een echte alleskunner, die de reis én het verblijf op de bestemming ongekend plezierig maakt. Ruim een halve eeuw geleden kwam de autofabrikant als eerste met een compacte buscamper op de markt. De ervaringen die zijn opgedaan, zijn terug te vinden in de huidige modellen, die een kwart eeuw geleden voor het eerst onder de naam California verschenen.

De gehele ontwikkeling én productie nam Volkswagen in 2003 in eigen regie, waardoor de techniek een enorme vlucht nam. De huidige California biedt de daardoor geavanceerde gebruikstoepassingen die voldoen aan alles wat je van een moderne compacte camper mag verwachten.