Diesel, benzine én plug-in hybride aandrijving voor volgende generatie Volkswagen California

Volkswagen California T7 eHybrid 4MOTION plug-in hybride
Volkswagen California: straks niet alleen diesel maar ook benzine en plug-in hybride

De Volkswagen California staat al decennialang synoniem voor vrijheid en avontuur en is daarom een geliefd icoon onder de camper- en kampeerliefhebbers. Met meer dan 280.000 verkochte exemplaren heeft dit camperbusje wereldwijd een onuitwisbare stempel gedrukt op de camper- en kampeercultuur.

Nu is het tijd voor een nieuwe generatie: de California. Geen T7, zoals iedereen eerst dacht, maar op basis van de nieuwste VW Multivan. Volkswagen Commercial Vehicles heeft de California van top tot teen vernieuwd. Hij biedt meer ruimte, slimmere technologieën en een nog veelzijdiger karakter dan zijn voorgangers. Toch blijft hij trouw aan het iconische ontwerp dat de VW California zo geliefd heeft gemaakt.

Een nieuwe, duurzamere aandrijving

Een van de meest opvallende vernieuwingen is de introductie van een plug-in hybride aandrijflijn met vierwielaandrijving (eHybrid 4MOTION). Dit is een primeur voor de California en een belangrijke stap richting duurzaamheid. De eHybrid aandrijving combineert een elektromotor met een 1.5 TSI evo2 benzinemotor, waardoor de camper gedurende kortere afstanden volledig elektrisch kan rijden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een stillere en comfortabelere rijervaring.

De combinatie van elektromotor en benzinemotor biedt bovendien een grote actieradius, ideaal voor lange reizen. En met de 4MOTION vierwielaandrijving is geen bergpas te hoog en geen zandpad te ruig. De California T7 brengt je moeiteloos naar de mooiste en meest afgelegen plekjes.

Vijf uitvoeringen voor elk avontuur

Volkswagen Commercial Vehicles biedt de nieuwe California aan in vijf verschillende uitvoeringen: Beach, Beach Tour, Beach Camper (met een compacte keuken achterin), Coast en Ocean (beide met een complete keuken aan de bestuurderszijde). Zo is er voor iedere kampeerder en elke levensstijl een passende California.

Slimme technologie voor optimaal comfort

De nieuwe California is voorzien van de nieuwste technologieën om het leven aan boord nog aangenamer te maken. Een gloednieuw digitaal bedieningspaneel in de C-stijl geeft je controle over alle camperfuncties, van de verlichting en het klimaat tot de watertanks en de accu’s. Je kunt de functies ook bedienen via een app op je smartphone.

Verder is de California T7 uitgerust met een verbeterd verduisteringssysteem en horren, waardoor je optimaal kunt genieten van je nachtrust. En met de standaard aanwezige draaibare voorstoelen creëer je in een handomdraai een gezellige zithoek.

Naast de uitgebreide standaarduitrusting zijn er talloze opties en accessoires om de California T7 te personaliseren. Zo kun je kiezen voor een luifel, fietsendrager, extra slaapbank en nog veel meer. De California T7 is volgens Volkswagen én getuige zijn iconische imago ook veel meer dan alleen een camper, maar een verlengstuk van je eigen levensstijl.

Eerste leveringen in de tweede helft van dit jaar

Met de nieuwe California T7 zet Volkswagen Commercial Vehicles een belangrijke stap in de toekomst. De combinatie van comfort, een schonere en duurzamere aandrijving en innovatieve technologie maakt deze populaire camperbus tot een aantrekkelijke optie voor een nieuwe generatie kampeerders. De voorverkoop start volgende maand en de eerste leveringen worden in de tweede helft van het jaar verwacht. Uiteraard zal de Volkswagen T7 California ook op de Caravan Salon in het Duitse Düsseldorf (eind augustus) te bewonderen zijn.