Volkswagen California model 2024 kan nu gereserveerd worden

Volkswagen California model 2024 kan nu gereserveerd worden
Volkswagen California model 2024 kan nu gereserveerd worden

Voor de liefhebbers van camperbusjes is het ongetwijfeld interessant om te weten dat er een nieuwe generatie van het icoon onder de camperbusjes aan komt. We schreven laatst al over deze nieuwe generatie van de Volkswagen California.

De introductie van de 2024-editie van de Volkswagen California kan nu ook gereserveerd worden. In Duitsland kan dat rechtstreeks via de website van de fabriek (VWN – Volkswagen Nutzfahrzeuge), in Nederland zal dat via de importeur gaan.

Maar wat maakt deze nieuwste telg van de California-familie nu zo bijzonder? Laten we eens waarom dit iconische kampeerbusje al decennia lang de harten van avonturiers sneller doet kloppen en welke verbeteringen de nieuwe generatie brengt.

Meer dan alleen een busje: De veelzijdigheid van de California

De Volkswagen California is meer dan zomaar een busje. Het is een symbool van vrijheid, avontuur en de mogelijkheid om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Al sinds de jaren ’50 verovert het Volkswagen camperbusje – toen nog in de Westfalia-uitvoering – de harten van camper- en kampeerliefhebbers over de hele wereld. En dat is altijd zo gebleven, ook toen er steeds meer concurrenten op de markt kwamen. Van de iconische T1 tot de moderne T6.1, elk model heeft zijn eigen unieke charme en karakter.

De ultieme combinatie

Maar wat maakt de California nu zo geliefd? Het is de ultieme combinatie van functionaliteit, comfort en stijl die ‘t hem doet. Overdag is het een praktische, comfortabele en betrouwbare reisgenoot, terwijl hij ’s avonds transformeert in een gezellig en knus onderkomen. Met zijn compacte formaat is de California wendbaar en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor hij perfect is voor zowel stadsavonturen als uitstapjes naar de natuur.

Twee schuifdeuren voor nog meer mogelijkheden

Een van de meest opvallende nieuwe features van de Volkswagen California 2024 zijn de twee schuifdeuren. Dit is een primeur voor de California en biedt een ongekende flexibiliteit. Je kunt nu aan beide kanten van de camper in- en uitstappen. Dat is op krappe kampeerplekken een uitkomst maar biedt de camper ook ventilatiemogelijkheden is. Maar ook voor de dagelijkse ritten, waarvoor de California doorgaans ook veel voor wordt gebruikt, is het een handige toevoeging. De nieuwe 2024-California heeft overigens nog meer te bieden:

  • Individuele, verwijderbare stoelen
  • Het ‘3 room’ concept
  • Plug-in hybridetechnologie, gecombineerd met vierwielaandrijving
  • De Camper Control Unit: Een handig bedieningsdisplay én app voor alle camperfuncties

De Volkswagen California is trouwens voor het eerst gebaseerd op de Multivan. Dit omdat de volgende generatie van de Transporter, die T7 gaat heten, een heel andere bestelwagen wordt, welke ook samen met Ford wordt ontwikkeld. Die komt op een geheel ander platform (dat van de Ford Transit Custom) te staan. Van die nieuwe Volkswagen Transporter T7 bestelwagen, die waarschijnlijk in september wordt onthuld, is nu alleen nog een concept beschikbaar.

Keuzestress, maar dan op een goede manier

Met maar liefst vier verschillende modellen om uit te kiezen – Beach, Beach Tour, Coast en Ocean – is er voor ieder wat wils. De Beach is het basismodel, ideaal voor dagelijks gebruik en weekendtrips. De Beach Tour biedt iets meer kampeercomfort met draaibare stoelen en een extra bed. De Coast is een volledig uitgeruste camper met complete keuken en verbeterde leefruimte, perfect voor langere reizen. En voor wie houdt van een beetje extra luxe, is er de Ocean, het topmodel met premium functies zoals stoelverwarming en sfeerverlichting. Of je nu een beginnende kampeerder bent of een doorgewinterde avonturier, er is altijd een California die bij jouw wensen en budget past.

En, zoals gezegd, kun je hem nu al voorbestellen/reserveren. In Nederland kan dat niet rechtstreeks bij de fabriek maar via de importeur, Volkswagen Campercentrum in Amersfoort.