Volkswagen bouwt 100.000e California tijdens jubileumjaar

VW California

Volkswagen bouwt 100.000e California tijdens jubileumjaar

De Duitse voertuigfabrikant mag trots zijn dat ze haar 100.000e California camper bouwt. Een ongekend groot aantal, waarmee de California met grote voorsprong de populairste camper aller tijden is.

Bovendien wil het toeval dat Volkswagen dit mooie getal bereikt in het jaar waarin de VW California ook nog eens 30 jaar bestaat.

De bedrijfsvoertuigentak van Volkswagen, waar de California deel van uitmaakt, worden niet in Wolfsburg gevestigd maar in Hannover. Daar wordt sinds 2004, toen Volkswagen de afbouw van de California zelf ter hand nam, deze populaire buscamper gebouwd in een speciale productiehal van zo’n 13.000 m2. Momenteel zijn daar ongeveer 300 medewerkers mee bezig, die vanwege de huidige druke in een drieploegendienst werken. Het gaat goed met de verkoopcijfers. Vorig jaar werd er al een record gevestigd toen er ruim 15.000 California’s werden verkocht. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dat record dit jaar overtroffen.

De 100.000e California wordt gebouwd in de Ocean-uitvoering. Hij is voorzien van een sterke dieselmotor van maar liefst 204 pk. De camper wordt voorzien van vierwielaandrijving en een 7-traps automatische versnellingsbak. Hij wordt uitgevoerd in twee kleuren: Candy-Wit en Starlight-Blue Metallic. Ook het tentdoek van het hefdak is in blauw uitgevoerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel