Vöhringer presenteert volwaardige modulaire camperinrichting

Vöhringer ConceptCamper 2021

Vöhringer presenteert volwaardige modulaire camperinrichting

De Duitse interieurspecialist Vöhringer presenteerde vorig jaar ConceptVan 2020 op de Caravan Salon. Deze buscamper op basis van de Mercedes Sprinter was bedoeld om de mogelijkheden van de lichtgewicht materialen van Vöhringer te demonstreren.

Dit jaar was er op de stand van Vöhringer de ConceptCamper 2021 een Ducato buscamper te zien, waar het helemaal draait om een volledige en modulaire camperinrichting.

In Nederland zijn buscampers met een uitneembaar interieur nog niet zo populair, vanwege de fiscale voordelen die een ‘echte’ camper biedt. Maar ook hier zijn ze in opmars, ook omdat compacte buscampers steeds vaker worden gebruikt voor allerlei andere toepassingen. Camperbusjes zoals de Pössl Campster kun je zowel als camper, vrijetijdsauto en voor dagelijks vervoer gebruiken. Als je ook nog eens het interieur kunt verwijderen is het basisvoertuig ook geschikt om de nodige lading te vervoeren.

Voor de Nederlandse markt zijn die modulaire inrichtingen dus vooral interessant voor mensen die met weinig inspanningen een busje naar camper om willen bouwen. En dan is het concept van Vöhringer erg interessant. De ConceptCamper 2021 laat zien dat je met een modulaire camperinrichting ook een volwaardige buscamper kunt bouwen. Dat begint al met het iets grotere basisvoertuig, een 6 meter lange Fiat Ducato. Deze is voor Vöhringer voorzien van een ogenschijnlijk conventionele camperinrichting. Er is een complete keuken, een veelzijdig slaapgedeelte en een was/toiletruimte met de mogelijkheid voor een afgescheiden doucheruimte. Dat laatst is zeldzaam bij een modulair camperinterieur en biedt dus heel wat mogelijkheden voor zelfbouwers.

Vöhringer gebruikt de coronapandemie ook een beetje als springplank om de ‘toekomst van de modulariteit’ te verkennen. De camperbouwer verklaarde dat kopers van campers op zoek zijn naar betere modulaire oplossingen als antwoord op de onzekerheid die we in 2020 meemaken. Vöhringer wil daarop inspelen door de kopers in de vorm van de ConceptCamper 2021 een full-size camper te bieden die ook voor dagelijks gebruik of voor het werk geschikt is. Zo beschik je tijdens zakenreizen en vakanties altijd over je eigen rijdende huisje, mét complete sanitaire voorzieningen en de lichtgewicht technieken die vorig jaar in de ConceptVan 2020 werden getoond.

Foto 1, 2 en 3: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann