Vierde generatie Volkswagen California op Caravan Salon

Volkswagen California buscamper

De nieuwste versie van de Volkswagen California buscamper

DÜSSELDORF – De Volkswagen California is een absoluut succesnummer. Er zijn van deze compacte buscamper met hefdak, gebaseerd op de bekende Volkswagen Transporter, meer dan 100.000 exemplaren verkocht. De Transporter zelf is natuurlijk nog veel succesvoller, afgelopen voorjaar verscheen daarvan alweer de zesde generatie, de T6.

Nu er voor de California het nieuwe T6 platform beschikbaar is gekomen, vond Volkswagen dat het tijd is voor de ontwikkeling van een vierde generatie van de California. Deze nieuwe versie zal vooralsnog leverbaar zijn in drie varianten, welke deze week hun première op de Caravan Salon in Düsseldorf beleven. Caravan Salon in Düsseldorf, met zo’n 200.000 bezoekers, is natuurlijk ook het ideale evenement om de nieuwe California onder de aandacht van de camperaars te brengen.

Zoals gezegd komen er drie varianten, en die staan allemaal op de Volkswagen stand in Düsseldorf. De serie begint met de Beach, dat meer een vrijetijdsvoertuig met overnachtingsmogelijkheid is, en de ‘echte buscampers’ Coast en Ocean.

California Beach, Coast & Ocean

De Volkswagen California Beach is een 7-persoons bestelbus die in beperkte mate ook als camper kan worden gebruikt, je kunt er namelijk met maximaal 5 personen in slapen. Daarna komt de Coast, een nieuwe variant binnen de California serie. Het interieur van de California Coast is uitgevoerd in aluminium look en afgewerkt met een lichtkleurig houtdecor. De Coast heeft 5 zitplaatsen en een vaste keuken met spoelbak, 42 liter koelbox en 2-pits kooktoestel. Wie meer luxe wenst, komt uit bij de Ocean. Deze is een stuk completer uitgerust met bijvoorbeeld Climatronic, standverwarming, dubbele beglazing, dimbare ledverlichting en nog veel meer.

De gehele California serie van deze generatie kenmerkt zich door de multifunctionele binnenruimte. Alle modellen hebben uiteraard een hefdak. Dat is gewoon handbediend bij de Beach en Coast, de Ocean heeft een elektrohydraulische bediening, daarbij kun je het hefdak middels een eenvoudige druk op de knop uit- en inklappen. Met ingeklapt dak is de nieuwe California 1,99 m hoog en past daarmee in de meeste parkeergarages. Volkswagen kan de California leveren met nagenoeg alle opties en motoren die ook voor de regulier VW Transporter T6 verkrijgbaar zijn.

Multivan

Ook de Multivan is vernieuwd en te bewonderen op de stand van Volkswagen. Volgens Volkswagen is de Multivan het ideale vrijetijdsvoertuig: comfortabel, ruim, wendbaar, 7 zitplaatsen, 3 slaapplaatsen en een trekvermogen van maar liefst 2500 kg.

Like dit artikel
Tweet dit artikel