Verplaatsbare was/toiletruimte in Campocito buscamper

Campocito Duo Classico

Slimme oplossing voor de toiletruimte in deze Campocito buscamper

ZOETERMEER – Ondanks zijn enorme populariteit beschikt de Volkswagen California niet over een was/toiletruimte.

Voor veel camperaars is dat geen enkel bezwaar. Er zijn afgelopen jaar dan ook niet voor niets zo’n 12.000 California buscampers verkocht. Maar als je een VW buscamper mét was/toiletruimte zoekt, dan is het wel even zoeken.

Het grote voordeel van de VW T6 is natuurlijk het compacte formaat. Daardoor kun je hem ook voor dagelijks verkeer gebruiken en zorgt hooguit het eventuele verhoogde dak voor een uitdaging als je in een parkeergarage moet parkeren. Er zijn eventueel wel langere versies te koop, maar daarmee doe je het voordeel van de compacte afmetingen grotendeels teniet. Maar die compacte afmetingen zorgen er helaas wel voor, dat de VW buscampers met was/toiletruimte erg schaars zijn. In het camperprogramma van Volkswagen zelf vind je ze niet, zodat je naar andere merken uit moet wijken.

Een merk die wél de mogelijkheid voor een was/toiletruimte in een VW buscamper biedt, is Campocito. Dit nog vrij jonge bedrijf is gevestigd in de buurt van het Duitse Neurenberg. De ontwerpers van Campocito hebben een manier gevonden, om de toiletruimte verplaatsbaar te maken, zodat hij in de dag- en nachtsituatie een verschillende plek heeft.

Overdag bevindt de natte cel zich halverwege de linkerzijde. Dat kan, doordat het tweepersoons bed dan is opgeklapt. Als je wilt gaan slapen, kun je de natte cel naar voren schuiven middels een speciale constructie met rails, waarvoor Campocito patent heeft aangevraagd. Zodra de natte cel vlak achter de bestuurdersstoel staat, kun je het bed uitklappen en slapen.

Wie denkt dat de natte cel in zo’n compacte (slechts 5,30 m lange) buscamper weinig mogelijkheden biedt komt bedrogen uit: je vindt er een volwaardig cassettetoilet met daarboven een opklapbare wastafel, en je kunt er ook in douchen.

Je kunt de Campocito in 2 uitvoeringen bestellen. De standaarduitvoering is de Duo Classico, die kost exclusief BPM ongeveer 62.000 euro. De Campocito Duo Exclusivo is completer uitgevoerd en heeft ook een sterkere motor. Deze is leverbaar vanaf zo’n 78.000 euro. Beide prijzen zijn exclusief BPM.

Meer informatie kun je vinden op www.campocito.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel