Vernieuwde Hymer ML-T 580 legt de lat weer een stukje hoger

Vernieuwde Hymer ML-T 580 halfintegraal camper
Vernieuwde Hymer ML-T 580 legt de lat weer een stukje hoger

Als er een camper is waarmee een merk zich richt op de fervente camperliefhebber, dan is het wel de Hymer ML-T 580. Het is ook weer niet zo dat de recente updates voor het modeljaar 2024 deze halfintegraal camper bijna opnieuw is uitgevonden. Maar deze updates zorgen er wel weer voor dat deze camper ook de komende jaren nog steeds tot de allerbeste campers in zijn segment zal behoren.

De lat ligt bij Hymer al hoog, maar bij de Hymer ML-T 580 zoekt men echt naar perfectie. Hymer richt zich met deze update ook op de groeiende trend naar duurzaam en zelfvoorzienend kamperen. Bovendien voegt men er nu ook wat elementen van de innovatieve Venture S camper aan toe.

Focus op comfort en zelfvoorzienend reizen

Een van de belangrijke aspecten aan de vernieuwde Hymer ML-T 850 is de focus wat meer op zelfvoorzienend kamperen ligt. Met deze update lijkt Hymer een stap verder te gaan in het aanbieden van een camper die niet alleen een grote mate aan comfort biedt, maar dit mede dankzij moderne technologie ook naadloos weet te verbinden met de mogelijkheid om zelfvoorzienend ‘off-grid’ te overnachten. Dat geeft een gevoel van vrijheid dat je alleen in de natuur kunt ervaren.

Opgefrist interieurdesign

Er was al weinig reden tot klagen over het interieurdesign, maar Hymer geeft kopers van de ML-T 580 met ingang van modeljaar 2024 weer nieuwe keuzes. De woonwerelden “Native Bamboo” en “Velvet Ash” geven de camper een natuurlijke, rustgevende sfeer die de camper de sfeer van een luxe hotelkamer geven. De combinatie van bamboe, kunststoffen en stofdecoraties in aardetinten, samen met de verfijnde verlichtingsopties, creëert een perfecte balans tussen comfort, stijl en functionaliteit.

Met bijna 7 meter lengte en een breedte van 2,22 meter is er net als in de vorige versie genoeg ruimte voor twee tot drie personen, inclusief een ruime slaap- en leefruimte en een grote garage voor bijvoorbeeld elektrische fietsen.

Technologie

Voor tech-liefhebbers en mensen die graag zelfvoorzienend reizen zal het Smart Battery System 2.0 een interessante noviteit zijn. Deze upgrade geeft de ML-T een nog beter energie-onafhankelijkheid, ideaal voor elke off-the-grid kampeerder. Voeg daar het MBUX multimediasysteem van Mercedes aan toe, en je hebt een camper die net zo ‘connected’ is als een moderne personenauto. Bovendien is er ook nog de Hymer Connect-app, die het leven aan boord nog een stukje gemakkelijker maakt.

Vernieuwd exterieur

Laten we het even hebben over het exterieur. De “Chinablue” carrosserie, verrijkt met zwarte graphics, is in samenwerking met AMG en RSX tot stand gekomen. Het is niet alleen een genot om naar te kijken, maar dankzij het hoogwaardige Mercedes Sprinter basisvoertuig ook uiterst plezierig om mee te reizen.

Nog interessanter

De updates aan de Hymer ML-T 580 maken deze halfintegraal camper nog interessanter voor de moderne, veeleisende camperaar die op zoek is naar comfort, stijl, en onafhankelijkheid. Voor wie zijn kampeerervaring naar een hoger niveau wil tillen, is deze camper bijna een voor de hand liggende keuze.