Vernieuwde Carthago Compactline en C-Tourer staan gewoon op Caravan Salon 2020

Carthago Compactline

Vernieuwde Carthago Compactline

De grote vraag naar campers, die er momenteel vanwege de Coronapandemie is, betreft niet alleen campers in het lagere- en middensegment. Ook bouwers van premium campers, zoals Carthago, merken dat de vraag alsmaar stijgt.

Los daarvan is Carthago bezig met het vernieuwen van het modellenpalet. Op de Caravan Salon, die over een paar weken in Düsseldorf wordt gehouden, presenteert het Duitse merk de vernieuwde C-Compactline en C-Tourer serie.

Naar keuze ook op Mercedes Sprinter

Beide series zijn verkrijgbaar als halfintegraal camper en als integraal camper. Tot nu toe bouwde Carthago alleen campers op basis van de Fiat Ducato. Zoals het een premium merk betaamt, gaat Carthago nu ook de Mercedes-Benz Sprinter als basisvoertuig gebruiken. Klanten kunnen hier bij een aantal modellen optioneel voor kiezen. Het betreft hier campers met een MTM van maximaal 3,5 ton. Voor de ‘wat grotere, zwaardere campers maakt Carthago gebruik van de Mercedes Sprinter. Voor campers zwaarder dan 4,5 ton kiest Carthago voor de Iveco Daily als basisvoertuig.

Carthago Compactline

Carthago Compactline camperHoewel het ontwerp van de bestaande C-Compactline verre van achterhaald is, vond Carthago het toch tijd voor wat vernieuwingen. Zoals op de bovenste foto te zien is, krijgt de vernieuwde C-Compactline een nieuw front met nieuwe koplampen en ook een vernieuwde achterzijde.

Ook het interieur is opgewaardeerd, waarbij we in de woongedeeltes een nieuwe meubelarchitectuur zien terwijl de vernieuwde combi-badkamers meer bewegingsvrijheid en een betere ergonomie bieden. Verder hebben ook de instapmodellen van Carthago voortaan een tweede televisie in het slaapgedeelte.

Carthago Tourer

Carthago TourerBij de C-Tourer kunnen kopers in de toekomst kiezen tussen een Mercedes Sprinter of Fiat Ducato basisvoertuig. In beide gevallen gebruikt Carthago, zowel voor de half-integraal als voor de volledig integraalcamper, alleen de trekkop. Deze wordt gecombineerd met een AL-KO laagbouwchassis voor sublieme rijeigenschappen en een comfortabele instaphoogte. Bovendien wordt hiermee veel hoogte gewonnen, die ten goede komt aan de dubbele vloer. De C-Tourer is in modeljaar 2021 verkrijgbaar in maar liefst 25 verschillende uitvoeringen.

Nog meer noviteiten

Er zijn nog meer noviteiten bij Carthago in het komende modeljaar. Zo zijn er nieuwe lichtmetalen wielen voor alle Ducato-gebaseerde campers. In de keukens zien we nieuwe koelkasten. Hier heeft Carthago gekozen voor de nieuwe Dometic Serie 10 koelkasten met de dubbelzijdige openingsstop. Daarnaast kunnen er ook een oven en grill op een handige hoogte in de keukenonderkast worden geïnstalleerd. Uiteraard zijn er in modeljaar 2021 ook diverse nieuwe bekledingscombinaties en een breed scala aan variatiemogelijkheden met textielleder en gedeeltelijk of volledig lederen bekleding.

Caravan Salon 2020

Zoals gezegd staan de nieuwe modellen op de Caravan Salon. Het was niet vanzelfsprekend dat Carthago deel zou nemen aan de Caravan Salon 2020. Uiteindelijk besloot het merk toch mee te doen, mede door het uitgekiende hygiëneconcepten dat de beursorganisatie heeft bedacht om het risico op besmetting te minimaliseren. Daarom is bedrijfsleider Bernd Wuschack ervan overtuigd dat de bezoekers van de Caravan Salon ondanks alle maatregelen kunnen genieten van hun beursbezoek.

Like dit artikel
Tweet dit artikel