Verkiezing “Das Goldene Reisemobil 2015”

Das Goldene Reisemobil

Das Goldene Reisemobil

HAMBURG – Het bekende Duitse boulevardblad Bild heeft ook een bijbehorend automagazine, Auto Bild genaamd. Daarvan verschijnt een paar maal per jaar ook een “Reisemobil” versie.

Auto Bild Reismobil houdt vanaf dit jaar onder haar lezers jaarlijks een verkiezing waarin zij kunnen stemmen op hun favoriete camper. Zij konden stemmen op totaal 60 campers die in 5 categorieën zijn verdeeld. De feestelijke prijsuitreiking is op de Caravan Salon in Düsseldorf. De winnaars zijn nu al bekend:

Buscampers

marco polo1. Mercedes Marco Polo (17,0 % v.d. stemmen)
De Marco Polo had weinig te duchten van de concurrentie in zijn categorie. De flexibele camper won stemmen dankzij de V-Klasse die als basis dient, alsmede de 4 slaapplaatsen dankzij het bed in het hefdak en de omklapbare achterbank, de warmtewerende beglazing die ook de privacy bevordert.
2. Weinsberg Carabus 601 K (11,2 % v.d. stemmen)
3. Hymer Cape Town (8,8 % v.d. stemmen)

Alkoof campers

Knaus Sky Traveller1. Knaus Sky Traveller 650 DG Superlight (24,8 % v.d. stemmen)
Amper 7 meter lang maar evengoed 6 slaapplaatsen. De XXL koelkast en de drager voor 4 fietsen maken dit lichtgewicht ruimtewonder nog interessanter.
2. LMC Grand Breezer A 834 G (22,8 % v.d. stemmen)
3. Adria Coral Classic A 660 SP (21,0 % v.d. stemmen)

Halfintegraal campers

Hymer Tramp camper1. Hymer Tramp SL (12,2 % v.d. stemmen)
Het broertje van de CL serie is leverbaar in 5 varianten met een lengte van 6,79 tot 7,79 meter. De verwarmbare, doorlopende dubbele bodem met opbergvakken is slechts één van de highlights van de Tramp SL.
2. Hobby Optima (7,8 % v.d. stemmen)
3. Bimobil EX 366 (7,1 % v.d. stemmen)

Integraal campers

Hymer Duo Mobil integraal camper1. Hymer Duo Mobil (29,8 % v.d. stemmen)
Het multifunctionele hefbed met de twee enkele bedden voor, de elektrisch uitschuifbare mandjes in de keuken, de extra brede toegangsdeur en de rondzit met panaromaramen achterin maken de Duo Mobil, die Hymer voor én met reizende echtparen heeft ontwikkeld tot de winnaar in zijn categorie.
2. Hymer ML-I (13,2 % v.d. stemmen)
3. Dethleffs Advantage (11,7 % v.d. stemmen)

Luxe klasse

Volkner Luxe camper met garage1. Volkner Mobil Performance Elegance (28,0 % v.d. stemmen)
In het hoogste prijssegment zet Volkner de maat. Deze superdeluxe camper biedt behalve een laag gewicht, een lage prijs en compacte afmetingen werkelijk alles wat je hartje begeert. Het onderstel komt uit de gerenommeerde M.A.N. fabriek, in de garage is plek voor een personenauto, zonnecellen zorgen voor de stroomvoorziening van de omvangrijke technische uitrusting en het interieur wordt gedomineerd door hardhout en marmer.
2. Niesmann+Bischoff Flair (13,9 % v.d. stemmen)
3. Vario Perfect 1100 (11,1 % v.d. stemmen)

Toebehoren

Fritz Berger Touring tent1. Fritz Berger Touring L Deluxe (10,5 % v.d. stemmen)
Maar liefst 10 m² ruimte met daarbij nog een luifel. Deze vrijstaande voortent biedt een camper dus behoorlijk wat extra ruimte. De Touring L Deluxe van Fritz Berger is bovendien snel op te zetten, een kwestie van oppompen van de 5 luchtslangen.
2. Waeco Perfect View Cam 44 (10,2 % v.d. stemmen)
3. DWT Bora Air High (8,4 % v.d. stemmen)

Like dit artikel
Tweet dit artikel