Verbeterde MoCa Plus uitdraaisteunen van Goldschmitt

Goldschmitt MoCa Plus uitdraaisteunen buscamper

De verbeterde MoCa Plus uitdraaisteunen van Goldschmitt

Goldschmitt, het Duitse bedrijf dat helemaal is gespecialiseerd in de ondersteltechniek van campers, heeft al een tijdje de MoCa Hubmatic uitdraaisteunen voor buscampers in het programma.

Een van de minder goede eigenschappen van deze steunen was de montage, die niet bepaald eenvoudig was. Om daar verbetering in te brengen, introduceert Goldschmitt nu de MoCa Plus, een doorontwikkeling van de eerdere MoCa steunen.

Deze nieuwe steunen zijn niet aanzienlijk eenvoudiger te monteren, ze zijn ook een stuk veiliger geworden. Ook de nieuwe MoCa Plus uitdraaisteunen kun je, net als bij een caravan, met een slinger uit en indraaien.

Eenvoudiger te monteren

Bij de vorige steunen was de montage niet altijd even makkelijk. Dat is bij de nieuwe MoCa Plus uitdraaisteunen een heel stuk eenvoudiger geworden. Goldschmitt heeft nu namelijk gezorgd voor voertuig specifieke passtukken. Daardoor kun je de houders voor de steunen makkelijk en zonder boren op de goede plek bevestigen. Goldschmitt heeft die plekken zo uitgekiend, dat de steunen ook met de slinger ook makkelijk te bereiken zijn.

Bediening met slinger of elektrisch

De eerste omwenteling van de slinger zorgt ervoor dat de steun in verticale positie komt. Daarna is het een kwestie van verder draaien tot de gewenste stand is bereikt. Het hefvermogen bedraagt 500 kilo. Optioneel is er zowel een adapter voor een schroefboormachine als een geheel elektrische bediende uitvoering van de steunen verkrijgbaar.

Wegrijbeveiliging

Goldschmitt rust de nieuwe MoCa Plus uitdraaisteunen ook uit met een wegrijbeveiliging. Bij wegrijden klappen de steunen eenvoudig naar achteren weg zodat er niets wordt beschadigd.

De nieuwe Moca Plus uitdraaisteunen worden vervaardigd voor buscampers die zijn gebouwd op basis van een Fiat Ducato, Citroën Jumper, Mercedes Sprinter of Peugeot Boxer vanaf bouwjaar 2006 of een VW Crafter van 2006 tot 2016. Ze hebben een adviesprijs vanaf € 179,-.

Meer informatie kun je vinden op de website van Goldschmitt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel