Veel vernieuwingen bij jarig Eura Mobil

Eura Mobil Integra

Veel vernieuwingen bij jarig Eura Mobil

Het in het Duitse Sprendlingen gevestigde Eura Mobil viert dit seizoen haar 60-jarig bestaan. Eura Mobil maakt van de gelegenheid gebruik om haar leveringsprogramma volledig te vernieuwen.

De Duitse camperbouwer heeft aan alle modellen diverse verbeteringen en verfraaiingen doorgevoerd. Daarnaast introduceert Eura Mobil in modeljaar 2020 ook de Contura, een geheel nieuwe serie halfintegraal campers.

Nieuw model: Contura

Eura Mobil  ConturaDe nieuwe Contura zal haar première beleven op de Caravan Salon in Düsseldorf. De nieuwe serie krijgt de afwerking en uitrusting van het topmodel Integra. Het wordt dus een halfintegraal camper die boven de Profila-serie wordt gepositioneerd, net zoals de Integra boven de Integra Line staat. De Contura krijgt een panoramavenster in de kap boven de cabine en zal vooralsnog verkrijgbaar zijn in vier indelingen. De C 710 EB heeft eenpersoonsbedden net als de iets ruimere C 760 EB. Daarnaast is er de C 760 QB met eilandbed en de C 760 EF heeft een Frans bed. Eura Mobil bouwt de Contura standaard op basis van de Fiat Ducato. Optioneel kan er voor de Eura Mobil Contura ook worden gekozen voor de Mercedes Sprinter als basisvoertuig.

Activa One krijgt nieuwe stoffering

Eura Mobil Activa OneHet instapmodel van Eura Mobil is de Activa One. Deze compacte alkoofcampers worden gebouwd op basis van de Fiat Ducato. Komend jaar wordt de Ducato voorzien van nieuwe en schonere motoren. Bovendien krijgt de Activa One krijgt een nieuwe, frisse woonwereld. Deze heet Beach Home en herken je aan de maritieme vormen en frisse blauw/witte kleurstelling.

Indeling met eilandbed voor Profila

Eura Mobil  Profila OneDe Profila halfintegraal campers zijn voortaan ook verkrijgbaar met een eilandbed. De nieuwe, ongeveer zeven meter lange T 720 QF is achterin voorzien van een vrijstaand queensbed met een breedte van ruim 1,5 meter. Met het optionele hefbed kunnen nog eens twee extra slaapplaatsen boven de zitgroep worden gerealiseerd.

Zitgroep achterin bij Integra Line

Eura Mobil Integra LineDe zitgroep achterin is weer terug, ook bij Eura Mobil. De Integra Line 760 HS is aan de achterzijde voorzien van een gezellige rondzit. Deze gaat wel enigszins ten koste van de ruimte in de daaronder gelegen garage.

Gashaard in de Integra

Eura Mobil  IntegraHet klinkt ouderwets, zo’n gashaard maar is het zeker niet. Bovendien heeft zo’n haard ook zijn charmes want hij biedt toch wat extra sfeer. Het vlaggenschip van Eura Mobil is uitgerust met een heuse gashaard. Ook zien we een nieuwe hoekkeuken waarbij het aanrecht op twee hoogtes is geplaatst.