Veel bestuurders bekeurd onderweg naar vakantiebestemming

VerkeerscontroleBRIELLE – De politie heeft in het weekend van 5, 6 en 7 juli het recreatieverkeer op en rond de N57 richting Zeeland gecontroleerd.

Om de verkeersveiligheid te bevorderen zijn de controles van te voren aangekondigd.

In totaal werden 145 campers, auto’s met caravan en/of aanhanger met boot gecontroleerd. Vijftig bestuurders kregen een bekeuring en vijfentwintig bestuurders een waarschuwing.

De controle wordt elk jaar voor de vakantie gehouden. Ervaring leert dat de aanhanger of caravan lang in de stalling heeft gestaan en deze wordt niet of onvoldoende gecontroleerd is voor vertrek. Ook worden caravans soms te zwaar of verkeerd beladen wat gevaarlijk is en de kans op ongevallen vergoot.

Bekeuring
Op vrijdag zijn 76 campers en auto’s met caravan en/of aanhanger gecontroleerd onderaan de Harmsenbrug. Veertien bestuurders kregen een waarschuwing of konden na reparatie hun weg vervolgen. 28 bestuurders kregen een bekeuring voor onder andere over belading, niet de juiste spiegels, niet werkende richtingaanwijzers, scherp uitstekende delen van de lading, onjuiste papieren, rijden zonder rijbewijs of losliggende lading.

Op zaterdag zijn 69 campers en auto met caravan en/of aanhanger gecontroleerd en kregen elf bestuurders een waarschuwing. 22 bestuurders kregen een bekeuring, waaronder opvallend veel bestuurders van aanhangers met bootjes. Eén auto bleek zelfs voor 150 procent overbeladen. In negen gevallen moest er ook echt worden afgeladen voordat de reis vervolgd kon worden.

De ANWB heeft in totaal 15 bestuurders kunnen helpen zodat men veilig naar de vakantiebestemming kon rijden. In veel gevallen ging dit om reparaties aan losbreekkabeltjes, verlichting, stekkers aansluitingen, enz.

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli vindt er opnieuw een recreatiecontrole plaats.

Verkeerscontrole

Tags
Like dit artikel
Tweet dit artikel