Variabele, universele trekhaak voor campers

Campersite.nlMemo Handelsonderneming uit Bleiswijk heeft een nieuwe variabele trekhaak ontwikkeld voor campers met extra trekkracht.

 

De nieuwe variabele trekhaak van Memo, die nu ook past op de laatste chassis van Fiat (Ducato/ALKO), Renault (Master) en Mercedes (Sprinter), is op verschillende punten veranderd zodat hij ook goed op bredere chassis kan worden gemonteerd.

De trekhaak met EC typegoedkeuring mag 2000 kg trekken (als de camper niet meer mag wegen dan 4000 kg). De D-waarde, die bij de meeste trekhaken 12,5 kN bedraagt, is maar liefst 13,08 kN.

 

Verder is de zwart gepoedercoate trekhaak door iedere professional te plaatsen, ten eerste omdat de monteur de breedte van de trekhaak zelf aan de breedte van het chassis kan aanpassen, ten tweede omdat de zijkanten van de trekhaak los zijn.

 

Ze worden met bouten en moeren op de middenbalk worden vastgezet, geheel op maat voor de camper. Bij veel andere typen trekhaken zitten deze vastgelast en kun je moeilijk bij het chassis van de camper komen. De losse zijkanten versnellen de montage omdat deze eerst op het chassis kunnen worden gezet, ook als de bumper het één en ander wat moeilijker bereikbaar maakt. De trekhaak is verkrijgbaar via de dealers van Memo.