Vansleep, een extra slaapplaats op de voorstoelen

Vansleep kinderbed camper

Extra kinderbed op de voorstoelen

FÜRSTENFELDBRUCK – Als een gezin met de camper op pad gaat, is er wel eens behoefte aan een extra slaapplaats. Dat wordt in semi-integraal campers vaak opgelost met bijvoorbeeld een hefbed.

Als daar kinderen in moeten slapen die eerder dan de ouders naar bed gaan, dan liggen ze wel pal boven de zitgroep, wat niet altijd even handig is. Dan is het handiger om de ruimte boven de voorstoelen te benutten, al zijn die stoelen dan natuurlijk niet meer bij de zitgroep te betrekken.

Het Duitse bedrijf CampSleep bedacht al eerder een systeem waar mee je dat zo’n extra bed op de voorstoel en het bijrijdersbankje in de cabine kon bouwen. Aan de hand van vele verzoeken uit de camperbranche is er nu ook een tweede model bedacht, genaamd Vansleep. Dat nieuwe model is geschikt om een bed te realiseren in de cabine van een camper, waar we immers met 2 (draaibare) voorstoelen te maken hebben.

Deze VanSleep past in de meeste gangbare cabines van bus- en semi-integraal campers die gebouwd zijn op basis van de Fiat Ducato, Renault Master, Mercedes Sprinter, Volkswagen T5 (en vast ook wel de T6) en soortgelijke soortgelijke modellen. Op aanvraag kunnen er ook sets voor afwijkende modellen worden gemaakt.

Aan slaapcomfort kom je niets te kort, de koudschuim matras van de Vansleep is namelijk leverbaar in 2 diktes. Voor personen tot 90 kg wordt aangeraden om een matras met een dikte van 12 cm te kiezen, zwaardere mensen kunnen beter de 16 cm dikke matras nemen. De hoes van de matras is overigens afneembaar middels een rits en is tevens wasbaar. Het bed rust op de voorstoelen en wordt verder bevestigd met 2 riemen die op hun beurt weer aan de handvaten boven de cabinedeuren vast zitten. De VanSleep kost 299 euro, is verkrijgbaar in diverse kleuren en kan online worden besteld op transporterbett.de.