VanDoIt MOOV buscamper biedt nog meer vrijheid en veelzijdigheid

VanDoIt MOOV buscamper biedt nog meer vrijheid en veelzijdigheid
VanDoIt MOOV buscamper biedt nog meer vrijheid en veelzijdigheid

Wie op zoek is naar avontuur en vrijheid, en daar de ultieme camper bij zoekt, zou wel eens op de nieuwe VanDoIt MOOV kunnen stuiten. Deze buscamper, gebaseerd op de extra krachtige en stoere Ford Transit Trail, biedt veel meer flexibiliteit dan de meeste buscampers.

Door de focus op flexibiliteit, duurzaamheid en comfort, biedt de MOOV een unieke kijk op camperontwerp. Een camper die gemaakt is om te genieten van het reizen en buitenleven in alle facetten.

Samenwerking met Ford

De ontstaansgeschiedenis van de MOOV begin bij de vraag van Ford aan VanDoIt, of zij iets met de Ford Transit Trail konden doen. Nu is VanDoIt van oudsher gespecialiseerd in het ombouwen van Ford personenbusjes, maar zo’n verzoek kun je natuurlijk niet weigeren. Daarom waagde het team van vanDoIt zich aan de transformatie van deze stoere bedrijfswagen. De MOOV is het resultaat van een gedurfde visie: een voertuig dat zich makkelijk laat aanpassen aan de behoeften van de gebruiker, of het nu gaat om een roadtrip, of een weekend ver weg in de natuur, of gewoon een verhuisklusje.

Veelzijdigheid ten top

Het interieur van de MOOV is waar de magie echt gebeurt. Met een modulair ontwerp dat verandert naar wens, biedt het interieur ruimte voor allerlei doeleinden, van een mobiel kantoor tot een comfortabele slaapruimte. Het ‘Drawbridge Bed’ is hier een voorbeeld van: een bed dat tegen de zijwanden kan worden opgeklapt, waardoor de ruimte zich in een handomdraai transformeert. Maar ook de twee andere bedden – kopers kunnen ook kiezen voor een hydraulisch hefbed en een modulaire ‘Murphy Style’ bed – bieden uiteenlopende mogelijkheden.

Ook de rest van het meubilair is op allerlei manieren aan te passen, dankzij een slim en doordacht modulair concept. De vloer achterin de camper is geschikt om een mountainbike of crossmotor in te plaatsen, en dat kan ook als hij niet bepaald brandschoon is. Maar je kunt er ook rustig douchen, waarbij je eventueel gebruik kunt maken van de mobiele douchetent van VanDoIt, die je achter in de camper op kunt hangen.

Technologie

In de MOOV gaan technologie en comfort daarbij hand in hand in de MOOV. De camper is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen en een reeks aanpassingen die het leven op de weg zowel veilig als aangenaam maken. Van geïntegreerde zonne-energiepanelen tot uitbreidbare accupakketten, de MOOV is klaar voor elk avontuur.

Duurzaam

Die zonnepanelen er niet alleen voor het comfort, maar ook over de impact op onze planeet. Verder gebruikt VanDoIt voor de MOOV verschillende milieuvriendelijke materialen, waardoor reizigers hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen terwijl ze de wereld verkennen. Om een lange levensduur en een laag gewicht te garanderen, worden er ook veelvuldig aluminium profielen, composiet panelen en ‘marine grade’ materielen toegepast.

Ford Transit Trail

We hadden het al even over de Ford Transit Trail. Dit is een extra stoere en krachtige uitvoering van de Transit, die standaard is uitgerust met vierwielaandrijving en een krachtige dikke 3,5-liter EcoBoost-V6 benzinemotor met turbo, die maar liefst 314 pk en een koppel van 555 Nm levert.

Behalve vierwielaandrijving en een krachtige motor heet deze Ford Transit Trail ook een 9 centimeter hogere bodemvrijheid, een 7 centimeter grotere spoorbreedte en forse Goodyear Wrangler-terreinbanden.