Van-Swing zwenkmodule scharniert nu ook aan linkerzijde

Memo-Europe Van Swing zwenkmodule fietsendrager

Van-Swing zwenkmodule scharniert nu ook aan linkerzijde

Wie een fietsendrager op de trekhaak van een buscamper wil monteren, kan de achterdeuren van de camper doorgaans niet meer openen zonder de fietsen en drager te verwijderen.

Om dat op te lossen heeft Memo-Europe een tijd geleden de Van-Swing uitgebracht. Dit is een zwenkmodule die je tussen de trekhaak en fietsendragers monteert, zodat je het geheel weg kunt draaien. Deze module is nu ook in een aan de linkerzijde scharnierende versie leverbaar.

Zwenkmodule voor fietsendragers

Memo-Europe Van Swing zwenkmodule fietsendragerZo’n wegdraaibare zwenkmodule monteer je op de trekhaak van de buscamper. Dat kan zonder extra montagepunten zodat er geen aanpassingen aan de camper nodig zijn. Op die zwenkmodule zit ook een trekhaak en daarop kun je je eigen fietsendrager monteren. Hierdoor kun je precies die fietsendrager uitkiezen, die je het meest praktisch vindt, of gewoon de fietsendrager nemen die je ook voor je personenauto gebruikt. Doordat je de drager middels de zwenkmodule – inclusief de fietsen – opzij weg kunt draaien, zijn de achterdeuren bereikbaar zonder dat de fietsen of de fietsendrager in de weg zitten. Je kunt de achterdeuren van de buscamper daardoor binnen enkele tellen openen zonder dat je eerst de fietsen van de drager moet halen of – afhankelijk van het model – zelfs de complete fietsendrager moet demonteren.

Scharnier naar keuze aan rechter- of linkerzijde

De Van-Swing zwenkmodule was oorspronkelijk alleen leverbaar met het scharnier aan de rechterzijde. De fietsendrager met fietsen draait dan naar de rechterzijde van de weg. Dan gaan die dus richting de stoeprand, wat veiliger is dan het midden van de weg. Maar dat betekent wel dat je vanaf de stoep of schuifdeur steeds om de fietsendrager heen moet lopen om de achterdeuren te bereiken. Dat kan op de camperplaats of camping wat hinderlijk zijn. Daarom levert Memo-Europe de Van-Swing voortaan ook met een scharnier aan de linkerzijde. Dit zorgt voor meer gebruiksgemak omdat je vanaf de rechterzijde dan niet meer om de fietsen hoeft te lopen om de achterdeuren te openen.

Makkelijk in gebruik

De fietsendrager bevindt zich op kniehoogte zodat je de fietsen niet al te hoog hoeft op te tillen. Dat maakt het plaatsen van de doorgaans wat zwaardere e-bikes een stuk minder inspannend. Doordat je je eigen fietsendrager op de Van-Swing monteert, kan iedereen de voor hem meest geschikte fietsendrager uitzoeken. Dat kan een drager voor normale fietsen zijn, of een speciale drager voor e-bikes. De zwenkmodule is niet geschikt om aanhangers mee te trekken. Als je de trekhaak voor andere zaken nodig hebt, kun je de Van-Swing in een handomdraai demonteren.

Van-Swing

De Van-Swing is gemaakt van zwart gepoedercoat staal, heeft een draagvermogen 60 kilo en een verkoopprijs van 500 euro (inclusief BTW en exclusief montage). Hij wordt geleverd inclusief een geïntegreerde 13-polige stekkerdoos waarmee je de bestaande stekkerdoos kunt verlengen. Hij is geschikt voor alle Ducato modellen vanaf 2006, de Renault Master (van 2003 tot 2010) en de Volkswagen T5 en T6. Je kunt de Van-Swing op aanvraag ook voor andere voertuigen bestellen.