Truma VarioHeat: lichte, compacte verwarmingsunits voor kleinere campers

Trumatic VarioHeat verwarming

Trumatic introduceert nieuwe VarioHeat verwarmingsunits

ZOETERMEER – Truma introduceert een opvolger voor de bekende Trumatic E 2400 en E 4000 verwarmingsunits. Dat is de VarioHeat, die lichter, compacter en krachtiger is.

De Truma VarioHeat is verkrijgbaar in twee versies. De VarioHeat eco heeft een thermisch vermogen van 2.800 Watt terwijl de VarioHeat comfort met 3.700 Watt nog een stuk krachtiger is.

Ze hebben een hogere capaciteit dan hun voorgangers. De VarioHeat eco heeft 15% meer verwarmingscapaciteit en twee maal zo sterke volumestroom dan de Truma E 2400 verwarming. Daarmee hebben deze units voldoende capaciteit om een buscamper of kleine camper te verwarmen, of als bijverwaming in een groter camper.

Lichter en krachtiger

Volgens Truma projectleider Thomas Hartmann zijn de VarioHeat verwarmingsunits met hun gewicht van slechts 5,1 kilo ongeveer 50% lichter dan de huidige Truma S-verwarmingen. Ook zijn ze compacter en kun je ze zowel liggend als staand inbouwen. Binnenkort zijn ze ook onder de bodem te plaatsen. Daardoor hebben fabrikanten en zelfbouwers bijna oneindig veel mogelijkheden om de verwarmingsunits in te bouwen, terwijl er zo min mogelijk bergruimte in de camper verloren gaat.

Digitaal bedieningspaneel

Trumatic VarioHeat display bedieningQua bediening gaat het net zo makkelijk als thuis. Je bedient de nieuwe EcoHeat units via het ‘Truma CP plus VarioHeat’ digitale bedieningspaneel. Je kunt de gewenste binnentemperatuur, ventilatorstand en timer instellen, en ook kiezen voor een aantal voorkeurstanden. Zo wordt in de „Eco“-modus de verwarmingscapaciteit automatisch geregeld en aangepast aan de gekozen temperatuur. Wil je je voertuig snel opwarmen, dan kies je voor de „Boost“-stand. In de „Night“-functie werkt de VarioHeat fluisterstil. Als je in je camper ook een airco van Truma hebt gemonteerd, kun je deze eveneens via dit digitale bedieningspaneel bedienen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel