Truckland zet eerste stap in de camperbranche

Truckland zet eerste stap in de camperbranche

Truckland zet eerste stap in de camperbranche

Natuurlijk konden camperaars al vele jaren bij een groot aantal Truckland-vestigingen terecht voor het onderhoud aan hun camper, wat ze ook in vrij grote getale deden.

Maar nu kunnen ze bij Truckland ook terecht voor het kopen en huren van een camper. Truckland heeft namelijk Camper- en Caravancenter Cor van den Oever overgenomen en zal dat bedrijf voortzetten onder de naam Camperland Cor van den Oever.

De naam Cor van den Oever zal voorlopig nog in het logo blijven staan. Cor van den Oever, oprichter van het gelijknamige camper- en caravanbedrijf, heeft al een tijdje geleden de pensiongerechtigde leeftijd. Hij vond het daarom tijd om het stokje over te dragen en vond in de Truckland Group ene geschikte koper.

Van den Oever richtte zijn bedrijf al meer dan dertig jaar geleden op. Het is zich in de loop der jaren gaan specialiseren in de verkoop van campers en caravans, en alles wat daarbij hoort en Camper- en Caravancenter Cor van den Oever wist in de regio en ver daarbuiten een goed reputatie op te bouwen. Zijn bedrijf zal nu dus voorbestaan onder de naam Camperland Cor van den Oever. Daarbij zal Truckland dezelfde service blijven verlenen aan alle klanten die al jarenlang in Herpen komen en nog gaan komen. Oprichter Cor van den Oever: “Door deze overname wordt de continuïteit van ons bedrijf geborgd en laat ik het met een gerust hart achter bij Truckland, een bedrijf met een rijke historie en roots in het Brabantse”.

Truckland Group

Door de overname van Camper- en Caravancenter Cor van den Oever breidt Truckland haar activiteiten binnen de camperbranche verder uit. Bij veel van de 19 filialen van Truckland kwamen al vaker camperaars, aangezien die bij Truckland vaak een beroep doen voor de service en onderhoud aan hun camper. Door de overname van Camper- en Caravancenter Cor van den Oever kunnen zij nu ook bij de nieuwe Truckland-vestiging terecht. En dan niet alleen voor het motorisch onderhoud, APK of schaderegeling en/of reparatie maar ook voor de aanschaf en huur van nieuwe en gebruikte campers.

Truckland richt zich in hoofdzaak op het op maat leveren, verhuren en onderhouden van vrachtwagens. Door de overname neemt de omzet van Truckland met circa 10 miljoen euro toe en worden ook de 20 mensen van het bedrijf van Cor van den Oever aan het totale bestand van circa 670 medewerkers toegevoegd. De voor 2022 geprognotiseerde omzet komt daardoor op een totaal van circa 300 miljoen euro. Dit wordt gerealiseerd met circa 670 medewerkers. De overname past binnen de missie en visie van de Truckland Group. Daarin zijn professionalisering en het bieden van totaaloplossingen voor haar klanten de speerpunten.

Portfolio in de breedte uitbreiden

Eric Theuws, CEO van Truckland: “Middels deze overname breiden we de portfolio in de breedte verder uit. Groei is geen doel op zich, maar een middel om onze lange termijn doelstellingen te verwezenlijken. De vraag naar campers en camperonderhoud blijft in de komende jaren onverminderd groot. De synergie tussen beide ondernemingen leidt tot meerwaarde voor onze klanten: naast de bestaande service- en onderhoudswerkzaamheden bieden we nu ook de verkoop en verhuur van campers aan. Door ons uitgebreide netwerk van vestigingen is de bereikbaarheid beter en kunnen we de verhuur van campers grootschaliger aanbieden.”