Toyota Proace Verso in Duitsland ook met Ququq camperinrichting bij de dealer

Toyota Proace Verso met Ququq camperinrichting

Toyota Proace Verso in Duitsland ook met Ququq camperinrichting

ZOETERMEER – Er zijn steeds meer modules en systemen waarmee je een bestelbus al of niet tijdelijk om kunt bouwen tot kampeerauto. Met name in Duitsland, waar bestelwagens zoals de populaire VW Transporter veel als vrijetijdsauto worden gebruikt, hebben deze sets een behoorlijke markt veroverd.

In Nederland moet een bestelbus zijn voorzien van een vaste camperinrichting om te kunnen profiteren van het kwarttarief van de wegenbelasting. Daarom zien we deze sets, waarbij de camperinrichting eenvoudig kan worden verwijderd, in Nederland veel minder.

Toch zie je ook hier steeds meer. Nieuwe alleen voor de populairste bestelwagens, zoals de VW Transporter, Ford Transit en Mercedes Vito, maar ook voor minder gangbare modellen zoals de Renault Master en Toyota Proace.

In Duitsland zal een op deze manier tot camper omgebouwde Proace zelfs gewoon bij de dealers in de showroom staan. De Duitse Toyota importeur kan de compacte Proace Verso namelijk in een kant-en-klaar omgebouwde versie leveren.

Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de inbouwunits van het Duitse Ququq. De Proace Verso wordt in dit geval voorzien van een tweepersoons bed, een keukenmodule met kookplaatje, twee watertanks en opbergbox. De twee kortste versies van de Proace, in zowel 5-persoons uitvoering als die met 3e zitrij, zijn in Duitsland met de Ququq inrichting verkrijgbaar tegen een meerprijs van 2790 euro. De Proace kan desgewenst ook worden voorzien van een ARB Simpson III daktent. Deze biedt een extra slaapruimte van 2,40 bij 1,40 meter. Tegen meerprijs is er ook een Sunseeker markies verkrijgbaar.

Tags
Like dit artikel
Tweet dit artikel