Tonke introduceert elektrische buscamper op basis van Mercedes EQV personenbus

Tonke elektrische buscamper op basis van Mercedes EQV

Tonke bouwt elektrische buscamper op basis van Mercedes EQV

Tonke, de inmiddels bijna vermaarde Nederlandse camperbouwer die ooit bekendheid verwierf met een camper met een ‘pipowagen opbouw’, bouwt de laatste jaren vooral hoogwaardige buscampers.

Het was voor Tonke al jaren een wens om ook elektrische campers te gaan bouwen. De mensen van Tonke hebben hiervoor goed gekeken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van de beschikbare basisvoertuigen. De ene elektrische bestelwagens was nog niet leverbaar, het andere te licht of te zwaar. De keus viel uiteindelijk op de Mercedes-Benz EQV.

Luxe en kwaliteit

Deze luxe elektrische personenbus is een van de meest hoogwaardige elektrische bestelwagens die er op dit moment verkrijgbaar zijn. De hoge kwaliteitsstandaard die Mercedes-Benz hanteert sluit perfect aan bij die van Tonke dus dat leek een goede match. De uitgebreide testritten, die Tonke-oprichter Maarten van Soest met de elektrische EQV gedurende een paar weken mocht maken stemden hem tot volle tevredenheid. De Mercedes EQV is een fraai afgewerkte, uiterst compleet uitgevoerde personenbus met onder andere standaard een uitgebreid navigatie- en infotainmentsysteem, optionele luchtvering en nog veel zaken die het rijden plezierig maken. Maarten haalde dankzij het flinke accupakket van effectief 90 kWh een actieradius van zo’n 320 kilometer, wat prima bruikbaar is.

Als weekender en als camper

Voorlopig zal men de elektrische Tonke EQV-camper pas komend voorjaar lanceren. Er is nu alleen nog maar een prijslijst – de prijzen van de Tonke EQV liggen naar eigen zeggen behoorlijk onder de prijzen bij de Mercedes-dealers – en wat foto’s van de standaard Mercedes EQV beschikbaar. Toch verkoopt Tonke de EQV-camper al volop. Vanwege het wereldwijde chiptekort is de Mercedes EQV – net als heel veel andere auto’s – wel moeilijk leverbaar.

Het is Tonke echter gelukt om een aantal van de zeer schaarse productieplaatsen in de Mercedes-Benz fabriek te kunnen reserveren. De eerste voertuigen worden waarschijnlijk in het voorjaar geleverd. Tonke gaat hem als ‘weekender’ leveren, met een grote slaapbank over de volledige breedte en een optionele keuken aan de achterzijde. Daarnaast komt er ook een volledige buscamper op basis van de Mercedes EQV met de meubels en draaikeuken zoals we die uit de Tonke VAN kennen.

Voor de snelle beslissers die nog dit jaar een bestelling voor de EQV camper plaatsen heeft Tonke overigens nog een speciale aanbieding.