Thetford introduceert opvolger van C200 cassettetoilet

Thetford C220 cassettetoilet

De C220 is de opvolger van het bekende C200 cassettetoilet van Thetford

ETTEN-LEUR – Wie deze zomer in de showrooms of op de Caravan Salon de toiletruimte van een camper bekijkt, zou het op kunnen vallen dat daar niet het bekende C200 cassettetoilet van Thetford is gemonteerd, maar een nieuwer model.

De C200 gaat al meer dan 10 jaar mee zodat Thetford het tijd vond voor een nieuwe versie, die de C220 wordt genoemd.

Net als het overbekende C200 cassettetoilet zal ook de nieuwe C220 bestaan uit een kunststof basis met daarin de cassette en daarboven de draaibare, van keramiek vervaardigde toiletpot. Omdat Thetford het nieuwe C220 toilet al eerder bij de camper- en caravanproducenten, de zogenaamde OEM’ers, heeft geïntroduceerd zullen een groot aantal 2017 modellen van dit nieuwe cassettetoilet zijn voorzien.

Als specialist in de recreatiemarkt heeft Thetford een enorme ervaring opgebouwd op het gebied van cassettetoiletten voor vrijetijdsvoertuigen. Thetford weet dus ook als geen ander aan welke eisen een cassettetoilet moet voldoen.

Volgens Maarten de Roos, Sales & Marketing Director bij Thetford Europe is Thetford niet over één nacht ijs gegaan maar is het ook bewust bij de basis gebleven: “Bij de ontwikkeling van dit toilet hebben we eerst de primaire functies en het gewenste prestatieniveau voor deze functies onderzocht en gedefinieerd. We zijn teruggegaan naar de kern en dat is te zien in de nieuwe C220. De kracht van dit toilet ligt in de eenvoud van het ontwerp”.

Volgens Thetford is het nieuwe C220 cassettetoilet de volgende stap in de voortdurende ontwikkeling van cassettetoiletten. Afgeleid van het succesvolle C200 cassettetoilet brengt Thetford in de vorm van de nieuwe C220 een compact en kwalitatief hoogwaardig cassettetoilet met een volledig nieuwe vormgeving op de markt. Naar eigen zeggen biedt het alles wat je van een modern, comfortabel en hoogwaardig cassettetoilet mag verwachten.

Uiteraard is ook de Thetford C220 voorzien van de bekende, door Thetford zelf ontwikkelde draaibare toiletpot. De draaibare toiletpot is niet alleen comfortabel maar helpt je ook om efficiënter gebruik te maken van een beperkte ruimte. Door de toiletpot iets naar links of naar rechts te draaien, kun je de ruimte in de badkamer optimaal benutten. De verbeterde geometrie van de C220 resulteert in een grotere en diepere toiletpot. Hierdoor kan er efficiënter gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte en verloopt de spoeling ook efficiënter. De zithoogte is verhoogd tot 492 mm voor een comfortabelere zithouding. De niveau-indicator geeft duidelijk aan wanneer je de afvaltank moet legen. Omdat de indicator geleidelijk van groen naar rood verandert heb je genoeg tijd hebt om het handigste moment te kiezen waarop je de afvaltank wilt legen. De afvaltank van de nieuwe C220 is voorzien van een handige handgreep en wieltjes zodat gesleep met zware tanks tot het verleden behoort.

Net als de C200 is ook de C220 te verkrijgen in de drie bekende uitvoeringen (S/CS/CW) met of zonder spoelwatertank, handmatig of elektrisch spoelsysteem en met of zonder console. Serviceluik 3 kan in horizontale of verticale richting worden aangebracht om de OEM markt maximale flexibiliteit bieden. Ook het oppervlaktebeslag en de gevolgen voor de indeling van het voertuig zijn van belang, voornamelijk voor de OEM afnemers.
Het oppervlaktebeslag van de C220 komt overeen met dat van het meest recente model van Thetford, de C260. Dit vormt ook de basis voor het toekomstige oppervlaktebeslag van de C220, de bestaande C260 en alle toekomstige cassettetoiletten van Thetford.

Like dit artikel
Tweet dit artikel