Terugroepacties voor diverse Knaus en Concorde campers

Knaus en Concorde roepen campers terug naar dealer

Knaus en Concorde roepen campers terug naar dealer

ZOETERMEER – Ook campers ontkomen helaas niet altijd aan een terugroepactie. Zo ook bij Knaus en Concorde. Beide, toch als degelijk bekend staande fabrikanten, zien zich genoodzaakt een aantal campermodellen voor een kleine modificatie terug te roepen naar de dealer. Gelukkig zijn de aantallen van de terug geroepen campers veel geringer dan de aantallen die we wel eens in de automobielindustrie zien.

We beroepen ons in dit geval op Duitse website autopraxis.de, die zich min of meer heeft gespecialiseerd in het vermelden van terugroepacties. Bij Knaus zou het de modellen Sun TI, Sky i en Sky i AMC van de bouwjaren 2012 en 2013 betreffen. Bij Concorde zou het gaan om totaal 357 campers uit de bouwjaren 2010 tot en met 2014. Het aantal campers dat door Knaus wordt terug geroepen, is ons overigens niet bekend.
De Knaus dealers moeten bij de genoemde modellen de bevestiging van een kunststof plaat verstevingen om te voorkomen dat deze af kan breken waardoor de plaat tijdens het rijden onverhoopt op de weg kan vallen. De campers van Concorde dienen de worden voorzien van een extra montagebeugel bij de gasdrukregelaar. Het betreft hier alle modellen die zijn voorzien van een gastank met crashsensor, ook wel de “MonoControl CS Gastank” geheten. De extra montagebeugel moet de bewegingsvrijheid van de gasdrukregelaar aan de gastank beperken. Na reparatie zal de dealer de Concorde camper voorzien van een sticker met het opschrift GT-CS14. Zo kan men ten allen tijde zien dat de reparatie inderdaad is uitgevoerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel