Een luifel, voortent of bustent voor je camper of kampeerauto

AfdakkenHoewel je in de meeste campers natuurlijk behoorlijk comfortabel binnen kunt zitten, is het natuurlijk ook gewoon prettig om ook buiten te kunnen zitten. Nog prettiger is het als je buiten ook de mogelijkheid hebt om overdekt te zitten en/of er wat spulletjes overdekt neer kunt zetten.

Dat kan heel eenvoudig door voor, achter of naast je camper een extra afdak of tent te maken. Daar zijn verschillende oplossingen voor.

Luifel

LuifelDe luifel oftewel markies is het meest populair. Hij zit tegen de dakrand of zijwand gemonteerd, is snel in/uit te draaien en kan met zijwanden en een voorwand worden uitgebreid.

Voortent

Voortent Een voortent is stabieler, en vaak ook ruimer dan een tot voortent omgebouwde luifel. Verder heeft hij ook ramen en deuren die je middels een ritssluiting kunt openen en sluiten.

Bustent

BustentMet bustenten kun je de leefruimte bij compacte buscampers fors uitbreiden. Door het frame of constructie wordt de tent wat hoger gemaakt om voldoende stahoogte te creëren.

 Op de camping

 

Let op!

Op een camperplaats is het (lang) niet altijd mogelijk en/of toegestaan om de luifel uit te draaien. Dat wordt beschouwd als “kamperen”, en daarvoor kun je natuurlijk het beste een camping opzoeken.