Telair Silent 8400H is vernieuwd

Telair Silent 8400H airco

Airco met gering geluidsniveau en relatief laag energieverbruik

ERMELO – De vernieuwde Telair Silent 8400H onderscheidt zich, samen met de andere Silent en DualClima modellen door een geruisarme werking en een gering energieverbruik.

Dat lage energieverbruik bij zowel koelen als het verwarmen is mogelijk door de toepassing van een warmtepomp. De Telair Silent 8400H airconditioner beschikt, net als de DualClima, over een warmtepomp in plaats van een verwarmingsspiraal. Daardoor is het opgenomen vermogen ook bij het gebruik als (bij)verwarming bijzonder laag.

Bijkomend voordeel: de airco kan door dat geringere vermogen ook worden ingezet als het elektriciteitsnet van de camping of camperplaats een beperkte capaciteit heeft.

Het geluidsniveau bij een ingeschakelde airconditioner is zowel binnen in de camper als daarbuiten merkbaar laag. Verder heeft Telair ook de buitenunit opnieuw ontworpen. De modern gevormde airco kan door de dealer makkelijker worden geplaatst. De geringe hoogte zorgt voor een lagere luchtweerstand en heeft natuurlijk ook positieve gevolgen voor de hoogte van de camper.

De diffusor heeft net als eerder 2 individueel instelbare uitstroomopeningen. De binnenkomende lucht gaat eerst door een eenvoudig te reinigen filter, zodat de unit stofvrij blijft. De nieuwe uitvoering van de Telair Silent 8400H beschikt over een afstandsbediening met timer functie waardoor de airconditioner op een vooraf ingesteld tijdstip kan worden gestart.

Like dit artikel
Tweet dit artikel