Sunlight introduceert op CMT drie nieuwe half-integraal campers op Ford Transit chassis

Sunlight half-integraal camper op Ford Transit

Sunlight introduceert drie nieuwe half-integraal campers

De CMT in Stuttgart kon twee jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Dit jaar gaat hij wel door, en veel merken maken dankbaar gebruik van de gelegenheid om daar nieuwe modellen te presenteren.

Daarbij lijkt het soms wel alsof ze vast een voorzetje voor het volgende modeljaar willen geven. Terwijl de modellen van modeljaar 2023 nog in de showrooms staan presenteert Sunlight op de CMT bijvoorbeeld al een paar nieuwe 2024-modellen.

Sunlight geeft al een aanzetje voor modeljaar 2024

Nu kan het zijn dat Sunlight van de nood een deugd maakt. De Fiat Ducato, het meest gebruikte basisvoertuig voor campers is door de enorme vraag maar heel moeilijk leverbaar. De camperproducenten moeten daarom uitwijken naar andere basisvoertuigen zoals de Mercedes Sprinter en Ford Transit.

Maar een ander basisvoertuig heeft ook andere afmetingen, en dat betekent dat de camper zelf ook ingrijpend moet worden veranderd. Dat houdt in dat men in feite een compleet nieuwe camper moet ontwikkelen en bouwen. Gezien de grote vraag naar nieuwe campers zullen de gebouwde 2023-modellen voor een groot deel zijn uitverkocht. Dan is het niet zo gek dat een fabrikant nu alvast een aanzetje voor het volgende modeljaar geeft.

Nieuwe designtaal Sunlight

Sunlight maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe halfintegraal campers, die op een Ford Transit zullen staan, een nieuwe, sportieve designtaal te geven. Sunlight zal ook de andere voertuigen van modeljaar 2024 in deze nieuwe designtaal uitvoeren. De campers herken je meteen aan de standaard zwart gelakte cabine en zwarte lichtmetalen velgen. Ze hebben een fraai vormgegeven kap tussen cabine en opbouw. In combinatie met de nieuwe achterzijde, waarop een doorlopende led-strip pronkt, geeft dit de camper een sportieve, moderne uitstraling.

Naast een nieuwe designtaal voor de buitenzijde presenteert Sunlight ook drie nieuwe woonwerelden: Adventure Edition, Green Trail en Grey Performance.

Drie halfintegralen

De campers die Sunlight op de CMT presenteert zijn alle drie halfintegralen. De T 670 S, T 680 en T 690 L staan op een Ford Transit-basisvoertuig met een130 pk dieselmotor en een zesversnellingsbak.

De T 670 S is de kleinste en is 6,99 meter lang. De T 680 en T 690 L hebben beide een lengte van 7,36 meter. Alle drie de campers zijn 2,32 meter breed en 2,93 meter hoog. De T 670 S beschikt over vier slaapplaatsen, de twee andere modellen hebben vijf slaapplaatsen. In alle gevallen zijn de (vaste) slaapplaatsen voorzien van koudschuimmatrassen voor een hoogstaand slaapcomfort.

De keukens zijn uitgevoerd met tweepits kooktoestel, gootsteen en een 156 liter absorptiekoelkast met vriesvak. De T 670 S moet het vanwege zijn beperkte lengte doen met een ruimtebesparend ‘Variobad’. De Sunlight T 680 en T 690 L hebben ruimere badkamers.