Zelfbouwtreffen op Südsee-Camp

https://www.youtube.com/watch?v=TQNuZZLH_cA In samenwerking met de redactie van de Duitse tijdschriften Reisemobil International en Camping, Cars & Caravans, vindt op de camping Südsee-Camp ieder jaar in oktober één van de grootste kampeerautotreffens plaats.

 

De helft van de deelnemende voertuigen is een zelfgebouwde voertuig, en qua origine bovendien heel divers, van bestelbusje tot touringcar, en van postauto tot meubeltransporter. Er zijn niet alleen veel privé deelnemers, maar ook veel exposanten aanwezig op het gebied van camperombouw en – inbouw, techniek, tuning en toebehoren.

Op zaterdag is er een grote vlooienmarkt waar de deelnemers hun koopwaar bij hun voertuig te koop kunnen aanbieden. De redactie houdt dan diverse workshops en biedt de nodige informatie over het thema zelfbouw. Ook zijn er tegelijkertijd dia-voorstellingen over het reizen met de camper. Voor de kinderen wordt er door de animatie een bont programma georganiseerd.

Deelname

De inschrijving van het zelfbouwtreffen, dat dit jaar plaats vindt van 12 t/m 14 oktober, is inmiddels geopend. Deelname aan het evenement is namelijk alleen mogelijk door vooraf een standplaats voor het treffen te bezoeken. Gezien het grote aantal deelnemers en de grote toeloop worden de exacte standplaatsen pas bij aankomst toegewezen. Als men geen standplaats heeft gereserveerd, is het uiteraard wel mogelijk om het zelfbouwtreffen (te voet) als toeschouwer te bezoeken. Meer informatie staat op de website van Südsee-Camp.