Streng hygiëneprotocol op Caravan Salon Düsseldorf

Streng hygiëneprotocol op Caravan Salon Düsseldorf

Streng hygiëneprotocol op Caravan Salon Düsseldorf

De Caravan Salon 2020 in Düsseldorf gaat, ondanks het verbod van Duitse overheid op grote evenementen, door. De deelstaat Noordrijn-Westfalen maakt namelijk uitzonderingen voor evenementen, die een streng hygiëneprotocol hanteren.

Dat is ook het geval bij de Caravan Salon. Op de beurs, die ook een stuk kleiner zal zijn dan voorgaande jaren, geldt een streng hygiëneprotocol om mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vorig jaar behaalde de Caravan Salon nog een bezoekersrecord: maar liefst 268.000 bezoekers bezochten de beurshallen in 2019. Dit jaar zullen dat er een stuk minder zijn. Per dag zijn er namelijk slechts 20.000 bezoekers welkom.

Dit jaar geen exclusieve vakdag

Daar waar de afgelopen jaren de eerste vrijdag gereserveerd was voor pers en vakbezoekers, is dat dit jaar niet het geval. Op vrijdag 4 september gaan de deuren open voor álle bezoekers. De Caravan Salon vindt dus plaats van vrijdag 4 september tot zondag 13 september. In totaal is er in de Messe Düsseldorf zo’n 200.000 vierkante meter vrijgemaakt voor de meer dan 300 exposanten. Dit jaar zijn er naast minder bezoekers ook minder exposanten, aangezien merken zoals Hymer en Pössl hun deelname hebben geannuleerd.

Maatregelen getroffen

Om goedkeuring te krijgen van de Duitse overheid is er een uitgebreid hygiëneprotocol opgesteld. Deze is noodzakelijk om het evenement veilig te kunnen laten plaatsvinden. Over het algemeen zijn de maatregelen niet bijzonder ingrijpend. Denk bijvoorbeeld aan voldoende afstand houden, het volgen van pijlen op de grond en het gebruiken van een mondkap. Wat wél even wennen zal zijn is het bekijken van interieurs van caravans en campers. Per voertuig is namelijk maar één persoon binnen toegestaan, met uitzondering van gezinsleden. Het complete hygiëneprotocol telt 27 pagina’s, maar de belangrijkste punten zijn:

  • Kaartjes en parkeerkaarten kunnen alleen online gekocht worden
  • Houd steeds 1,5 meter afstand: hiervoor zijn extra brede gangpaden gemaakt, afstandsmarkeringen aangebracht en duidelijke looproutes aangegeven
  • Draag een mondkapje
  • Desinfecteer je handen regelmatig, dit kan bij elke stand
  • Per voertuig mag maar één persoon naar binnen
  • Voorkom fysiek contact
  • Betaal contactloos daar waar mogelijk

Slag om de arm

Ondanks het feit dat de organisatie alles op alles zet om de Caravan Salon door te laten gaan, kan het evenement toch afgelast worden. De organisatoren zelf benadrukken dit ook. “De beslissing wordt genomen op basis van de huidige stand van zaken en kan worden aangepast als gevolg van de Corona-pandemie en de maatregelen die de federale regering en de deelstaten hebben genomen om de pandemie te bestrijden”.