Stoere buscamper van Sunlight: Cliff 4×4 Adventure Van

Sunlight Cliff 4×4 Adventure Van

Sunlight Cliff 4×4 Adventure Van

Zo nu en dan ontwikkelt Sunlight een camper die behoorlijk in het oog valt. Menigeen zal zich nog de ‘mannencamper’ herinneren waarmee de Duitse camperbouwer veel bekijks op de kampeerbeurzen trok.

Dit jaar heeft Sunlight ook bijzondere camper ontwikkeld maar nu is het er eentje die naar onze mening ook wel eens in productie zou kunnen gaan.

Het betreft nog maar een conceptauto, de Cliff 4×4 Adventure Van, maar wel eentje die er veelbelovend uitziet. Het is een zogenaamd ‘stoere’ buscamper die vooral in Duitsland, waar veel meer vraag naar stoere vrijetijdsvoertuigen is, goed in de smaak zal vallen.

Voor avontuurlijke kampeerders

De Cliff 4×4 Adventure Van richt zich duidelijk op avontuurlijke kampeerders. Alles aan de camper is gericht op actie en avontuur. Het begint al bij het imperiaal en de opvallende verstralers boven de cabine. Op dat imperiaal zijn een aantal steunen voor een hangmat geplaatst. Om daar te komen moet je wel een paar kleine treedjes trotseren, net als bij een klimmuur. De Cliff 4×4 Adventure Van is voorzien van vierwielaandrijving. Hiervoor maakt men gebruik van de techniek van de Franse 4×4-specialist Dangel. Ook zijn er speciale wielen en banden gemonteerd. Om het uiterlijk helemaal af te maken is de buscamper voorzien van een donkergrijze camouflagebeschildering.

Interieur

Ook bij de inrichting wordt terdege rekening gehouden met sportievelingen. Zo kun je de telescoopstangen in het interieur als drager voor bijvoorbeeld een snowboard of wakeboard te gebruiken. De lier op het dak is voor watersporters bedoeld. Mountainbikers zullen de opbergmogelijkheid voor een MTB Hopper -een soort springschans- weten te waarderen. Dat geldt ongetwijfeld ook voor de speciale MTB-steun aan de binnenzijde van de achterdeur die het sleutelen aan mountainbikes makkelijker maakt. De camper beschikt over een in de lengte geplaatst tweepersoonsbed. Eventueel kun je twee extra slaapplaatsen realiseren door middel van twee speciale luchtbedden, die je op de sideboards kunt leggen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel