Steeds meer camperbouwers ontdekken de elektrische Mercedes EQV

elektrische Mercedes EQV camper

Steeds meer camperbouwers ontdekken de elektrische Mercedes EQV

Elektrisch aangedreven campers en buscampers zijn steeds meer in trek. Momenteel is het aanbod aan elektrische campers vrij beperkt, maar diverse fabrikanten hebben vergevorderde plannen.

Dat zijn bijvoorbeeld Yellowcamper, Tonke en Sortimo, die alle drie binnenkort buscampers op basis van de Mercedes EQV – de meest luxueuze elektrische personenbus op de markt – introduceren.

Over de Mercedes EQV

Het is geen grote verrassing is het dat Mercedes EQV in de smaak valt bij camperbouwers. De EQV is in de basis een hoogwaardige, luxe uitgevoerde personenbus met een aangenaam rijgedrag en een zeer complete uitrusting. De krachtige doch efficiënte 150 kW elektromotor levert meer dan genoeg vermogen, terwijl het forse 100 kW-accupakket goed is voor zo’n 360 kilometer (WLTP-norm). Hiermee is het bereik van de EQV aanzienlijk groter dan die van andere elektrische aangedreven personen- en bestelbussen.

Natuurlijk is de Mercedes EQV aan de prijzige kant, helemaal als basisvoertuig voor een camper. Voor camperbouwers als Yellowcamper, Tonke en Sortimo is dit echter geen enkel probleem, aangezien zij zich doorgaans toch op het hogere segment richten.

Yellowcamper

De Zwitserse camperbouwer Yellowcamper introduceert met de Yellowcamper EQV haar eerste volledig elektrisch aangedreven buscamper. Dit doet het in samenwerking met Lorenz Nutzfahrzeuge AG, een Zwitserse Mercedes-Benz dealer. De Yellowcamper EQV kampeerwagen bestaat uit losse campermodules en is uitgerust met een hefdak.

Tonke

Onlangs kondigde ook de camperbouwer Tonke aan in het voorjaar van 2022 de ‘Tonke EQV’ camperbus op de markt te brengen. Hier schreven we vorige week al over. De Nederlandse camperbouwer is al een tijd op zoek geweest naar een geschikt elektrisch basisvoertuig voor haar eerste 100% elektrische buscamper. Tonke vond deze in de Mercedes EQV en biedt hem aan in twee uitvoeringen. Eén hiervan is een ‘weekender’, met een optionele keuken en een grote slaapbank over de gehele breedte van het voertuig. Daarnaast biedt Tonke de EQV als een volledig ingerichte kampeerwagen aan.

Sortimo

Evenals Yellowcamper maakt Sortime voor haar op de Mercedes EQV gebaseerde buscamper gebruik van losse modules. Logisch, gezien het feit dat het Zwitserse bedrijf zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd in camperinrichtingen en losse campermodules. Voor de elektrische kampeerwagen maakt Sortime gebruik van haar S-Camper modules, die bestaan uit een keukenblok en een tweepersoons bank die eenvoudig omgebouwd kan worden naar een tweepersoonsbed.