Sneller en stabieler internet via de satelliet met Crystop WebToGo

Crystop WebToGo

Crystop WebToGo: professionele oplossing voor breedband internet via de satelliet

ZOETERMEER – Wie veel met de camper op pad is, en daarbij graag onder alle omstandigheden graag over breedbandinternet beschikt, zal hebben gemerkt dat dat niet altijd even makkelijk is.

Het ontvangen en verzenden van e-mail en appberichten kan prima via de huidige mobiele netwerken. Voor grote hoeveelheden data is dat echter te kostbaar. Op veel plaatsen is ook wifi beschikbaar, maar de veiligheid van openbare wifinetwerken is en blijft een onzeker iets.

Internet via de satelliet is op zich een prima alternatief. Meestal wordt daarbij gebruik gemaakt van de Astra satelliet. Het ontvangstgebied daarvan beperkt zich helaas alleen tot het noordwesten van Europa. Ook is de snelheid van de verbinding vrij laag, namelijk 10 Mbit/s download en upload van 0,2 Mbit/s. Crystop, dat hiervoor de Autosat 2S satellietontvanger in het programma heeft, heeft sinds kort ook een ontvanger voor de Eutelsat Ka-Sat satelliet. Dat WebToGo systeem is eigenlijk ontwikkeld voor reddingswerkers en journalisten, maar is ook een mooie oplossing voor camperaars die overal in Europa over breedband internet willen beschikken.

Want dat is inderdaad mogelijk als er gebruik wordt gemaakt van de Eutelsat Ka-Sat satelliet. Hiermee zijn veel hogere snelheiden mogelijk. Volgens Crystop is er een downloadsnelheid van 30 Mbit/s en een uploadsnelheid van 10 Mbit/s mogelijk. De WebToGo techniek van Crystop maakt bovendien gebruik van een multifeed verbinding waardoor de verbinding aanzienlijk stabieler is. Hierdoor kun je niet alleen makkelijker grote hoeveelheden data worden verzonden maar ook streamen op HD-formaat. Bovendien is het gebied dat de Eutelsat Ka-Sat satelliet bestrijkt aanzienlijk groter, het omvat heel Europa incusief het grootste deel van het gebied rond de Middellandse Zee.

Crystop zal het WebToGo systeem op de CMT Stuttgart presenteren. Het pakket bestaat uit een statief, motoraangedreven kop, schotelantenne en LNB. De adviesprijs bedraag € 2.990,- exclusief montage.

Foto: camperjournal.com