Slimpro Van Rack: veelzijdig dakdragersysteem voor buscampers

Dometic- Front Runner Slimpro Van Rack dakdrager systeem buscampers

Slimpro Van Rack: veelzijdig dakdragersysteem voor buscampers

Dometic nam afgelopen voorjaar Front Runner Vehicle Outfitters over. Dit Zuid-Afrikaanse bedrijf is gespecialiseerd in allerhande dakdragers, daktenten en opbergproducten. Het eerste product dat voortkomt uit de nieuwe samenwerking is een nieuw dakdragersysteem voor bestelwagens en buscampers.

Front Runner en Dometic hebben geprobeerd om met het nieuwe Slimpro Van Rack dakdragersysteem de sterke punten van beide merken te combineren. Het resultaat is een flexibel te configureren systeem dat geschikt kan worden gemaakt voor bijna alle bestelwagens en buscampers.

Past op nagenoeg iedere bestelwagen en buscamper

Het probleem bij veel buscampers is niet alleen het feit dat die allerlei lengte en breedte hebben, maar vooral dat het dak lang niet altijd vlak is. In veel gevallen is het niet alleen verhoogd maar bevat het ook meerdere dakluiken, is er een schotelantenne gemonteerd, en misschien ook wel een dakairco of zonnepaneel. Het modulair opgebouwde Slimpro dakdragersysteem is flexibel genoeg om het ‘daar omheen’ te kunnen bouwen. Daardoor past het op nagenoeg iedere bestelwagen en buscamper.

Makkelijk aanpasbaar

Het Slimpro systeem maakt gebruik van de bestaande montagepunten van de voertuigen. Daardoor kan de voetrail van het systeem worden gemonteerd zonder dat er geboord hoeft te worden. Dankzij de verstelbaarheid van de voetrail van het Slimpro Van Rack is het systeem compatibel met de meeste bestelwagens en buscampers. Het flexibel te configureren, instelbare lattensysteem is niet alleen stevig en stabiel maak kan ook gemakkelijk worden aangepast aan het dak en de spullen op het dak.

Licht en veelzijdig

Het nieuwste rek, net zoals de andere dakdragersystemen van Front Runner, laag en slank gebouwd en dankzij de volledig aluminium constructie ook licht van gewicht. Het is dertig procent lichter dan een stalen rek met een vergelijkbare sterkte en duurzaamheid. Er zijn ontzettend veel accessoires beschikbaar, meer dan 55 accessoires. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld reservewielhouders, ladingbinders, fietsdragers, boarddragers, kajakdragers, lichtbalken, een luifel en nog veel meer. Dankzij de T-gleuven in de dwarsliggers kunnen de accessoires snel en gemakkelijk worden gemonteerd.

Het spreekt voor zich dat een dergelijk dakdragersysteem niet heel goedkoop is. Maar dankzij de vele gebruiksmogelijkheden heb je er jaren plezier van. Je kunt het Slimpro Van Rack via de officiële dealer en de webshop van Front Runner bestellen, waar de prijs varieert van zo’n 1.200 euro tot ruim 2.000 euro.