Slim railsysteem van Essential Vans is de perfecte basis voor een veelzijdige inrichting

Essential Vans camper zelf bouwen bouwset

Slim railsysteem van Essential Vans is de perfecte basis voor een veelzijdige inrichting

Er zijn meerdere leveranciers die sets en modules aanbieden, waarmee je een bestelwagen of personen naar buscamper of camperbusje om kunt bouwen. Maar de set die Essential Vans aanbiedt, biedt heel veel extra mogelijkheden.

Het geheim van de bouwset van het Oostenrijkse bedrijf zit hem in het feit dat er niet alleen een set rails voor de montage van de meubels op de vloer is. Er zijn ook twee sets rails op verschillende hoogtes in de wanden. Dit samen zorgt voor een ongekende flexibiliteit.

Spartaans, maar ook ontzettend veelzijdig

Helaas is de stijl van de meubelsets van Essential Vans vooral functioneel. Veel camperaars zullen graag een wat gezelliger interieur in hun buscamper zien. Essential Vans richt zich dan ook vooral op sportief ingestelde camperaars met de meest uiteenlopende individuele wensen. Je kunt moeiteloos een mountainbike meenemen, of zelfs een crossmotor, surfboard of kano, maar je kunt de camper ook zo inrichten dat je alle spulletjes voor een weekendje rotsklimmen of modelvliegen bij de hand hebt. En hoe je het interieur ook hebt ingericht, je kunt het in een handomdraai aanpassen aan een andere activiteit. Het inbouwen van het geheel gaat overigens ook heel snel en eenvoudig.

Snel leverbaar

De mensen achter Essential Vans willen met hun inbouwsysteem het gat vullen tussen losse meubelmodules en een compleet ingerichte camper. Als toegevoegde waarde biedt het slimme railsysteem van Essential Vans ook nog eens een veel grotere flexibiliteit dan de gebruikelijke modulaire camperinrichtingen. Als bijkomend voordeel kan Essential Vans de inbouwset ook nog vrij snel leveren, waardoor dit een aantrekkelijk alternatief is voor kant-en-klaar gebouwde buscampers, waarvoor momenteel over het algemeen een forse levertijd geldt.

Eenvoudige montage

Het systeem van Essential Vans bestaat uit modulaire meubels en allerhande toebehoren die eenvoudig in het railsysteem. Dat railsysteem bevindt zich zowel in de vloer, als op twee hoogtes langs de wanden. Daardoor heb je ontzettend veel mogelijkheden om de indeling helemaal naar jouw individuele wensen aan te passen. Ook kun je de inrichting op elk gewenst moment uitbreiden, door extra componenten aan te schaffen.

Het systeem wordt in de lege bestelwagen gemonteerd, waarbij de basiscomponenten in een paar eenvoudige stappen kunnen worden gemonteerd. Hierdoor kun je een bestelwagen binnen enkele minuten ombouwen tot een praktisch vrijetijdsvoertuig of buscamper. Je kunt zelf beslissen of je de ombouw aan de hand van de gedetailleerde instructies zelf wil doen, of dat je het uitbesteedt aan een van de partnerwerkplaatsen van Essential Vans. Die bieden ook de mogelijkheid om een vooraf omgebouwd voertuig te kopen. Als je de ombouw zelf gaat doen, word je ondersteund door middel van conversieworkshops en een after sales service.

Prijzen

Uiteraard zal er voor al dat moois ook betaald moeten worden. De bouwsets van Essential Vans zijn verkrijgbaar vanaf ruim 12.000 euro. Het basispakket omvat het complete railsysteem dat aan de wanden wordt bevestigd. Daaraan wordt weer het meubilair gemonteerd. Ook omvat het basispakket de op maat gesneden wand- en dakisolatie, die eenvoudig in het voertuig kan worden bevestigd. Op dit moment zijn de bouwsets alleen voor de Mercedes Sprinter verkrijgbaar.

Kopers kunnen kiezen uit diverse configuraties verkrijgbaar. Zo zijn de bedden in twee varianten te configureren: een dwarsbed, of boven/tegenover elkaar geplaatste eenpersoonsbedden. Die bedden hangen aan de vrije zijde met riemen aan het plafond, zodat de bergruimte onder het bed volledig vrij blijft. Ook kunnen ze worden opgeklapt om ruimte te besparen. Ze kunnen dankzij het feit dat de rails op verschillende hoogtes zitten ook op verschillende hoogtes worden geplaatst. Ook de andere meubelen zijn zo op allerlei manieren te plaatsen en verplaatsen. Handig zijn ook de speciaal ontwikkelde hangzakken, die je vooraf thuis kunt inpakken en in een handomdraai in de camper kunt ophangen.