RouteComfort pakket van Goldschmitt voor beter veercomfort Ducato

Fiat Ducato 2017

Fiat Ducato, de meest gebruikte basis om campers op te bouwen.

ZOETERMEER – Om volop te genieten van je reizen en uitstapjes met de camper, is het wel zo prettig als het rijcomfort van je geliefde camper aan de verwachtingen voldoet.

Op zich is er niets mis met de Fiat Ducato, waarop de meeste campers zijn gebouwd. Maar het is nog steeds een werkpaard, dat vooral is gebouwd op functionaliteit en duurzaamheid. Onderstelspecialist Goldschmitt vindt daarom dat er het nodige kan worden verbeterd aan het veercomfort van de Ducato.

En natuurlijk is het ook prettig als je niet bij iedere drempel, ribbel, klinkerweg of ander obstakel wordt geconfronteerd met de tekortkomingen van de vering van je camper.

Het is immers niet echt fijn rijden als je bij iedere verkeersdrempel, putdeksel of andere oneffenheid wordt geconfronteerd met de onvolkomenheden van het onderstel van je geliefde camper. Goldschmitt, dat deel uitmaakt van de Erwin Hymer Group, heeft zich helemaal toegelegd op het verbeteren van de onderstellen van campers en heeft ook een adviserende functie binnen de Erwin Hymer Group. We mogen er dus van uitgaan dat dit bedrijf een gedegen ervaring met de Fiat Ducato heeft.

Veercomfort Fiat Ducato

De Ducato is van origine niet als basis voor een (bus)camper ontwikkeld en is in wezen veel zwaarder belastbaar als de MTM van 3500 kilo, zoals we bij de meeste campers zien. Het onderstel is voor de meeste campers dus behoorlijk overgedimensioneerd, met name als het een relatief lichte buscamper betreft.

RouteComfort pakket van Goldschmitt

Om het veercomfort van de Ducato op een wat hoger niveau te krijgen, brengt Goldschmitt het zogenaamde „RouteComfort“ pakket op de markt. Dat is ontwikkeld voor lichte buscampers, omdat vooral die niet de volledige belastbaarheid van de Ducato benutten en dus best wel een wat soepeler vering kunnen gebruiken. Het pakket bestaat uit een combinatie van veerpoten en schokdempers voor de voorwielen. De twee varianten zijn geschikt voor het Light, Maxi en Heavy chassis van de Fiat Ducato vanaf modeljaar 2006. De twee versies van de veerpoten onderscheiden zich door de andere instellingen van de schokdempers. De keuze voor de juiste variant wordt gebaseerd op de daadwerkelijke last op de vooras.

Volgens Goldschmitt is de verbetering van het rijcomfort door de toepassing van het „RouteComfort“ duidelijk merkbaar. De originele vering veroorzaakt nogal eens wat ongewenste trillingen en gebok. Dankzij het „RouteComfort“ is de vering van de voortrein van de Fiat Ducato beduidend soepeler en comfortabeler.

Hulpvering en/of luchtvering

Hulpvering camper GoldschmittAls voertuigen juist wel de maximale aslast van de vooras benutten, kan ook het veercomfort worden verhoogd. Dit kan door middel van sterkere veren voor de vooras.

Goldschmitt raadt aan dat om de vering van de achteras te optimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door hulpveren of luchtvering toe te passen.

Montage

Voor de montage van een „RouteComfort“ op kunnen eigenaren van een Fiat Ducato naar één van de drie servicecentra van Goldschmitt in Duitsland gaan. Die zijn gevestigd in Walldürn (in het Odenwald, tussen Frankfurt en Würzburg), Polch (ten westen van Koblenz) en in Leutkirch (in de Allgaü). Je kunt ook naar de eigen dealer, reken dan op ongeveer 4 uur arbeidsloon plus de kosten van het „RouteComfort“ pakket zelf.

Prijzen

Goldschmitt geeft de volgende prijzen op:

RouteComfort (vooras)

  • materiaal: € 799,00
  • montage: € 360,00

Hulpveren (achteras)

  • materiaal: € 299,00
  • montage: € 180,00

Extra luchtveren, 8 inch, 2-voudig systeem (achteras)

  • materiaal: €  899,00
  • montage: € 360,00

Like dit artikel
Tweet dit artikel