Campers van Roller Team komen naar Nederland

Campersite.nlRoller Team, onderdeel van Trigano, al jarenlang één van de meest verkochte merken in Zuid-Europa, heeft weer een importeur in Nederland. 

 

Bovendien zullen de campers van Roller van 21 t/m 25 oktober op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht aanwezig zijn.

De campers van Roller Team hebben uiteraard een typisch vooruitstrevend Italiaans design, maar ook qua techniek zijn de eisen bij Roller Team hoog. Alle Roller Team half integraal campers zijn voorzien van Extreme Protection System (ExPS); een door de eigen researchafdeling ontwikkelde technologie die de camper isoleert en beschermt  tegen water en weersinvloeden. De wanden zijn opgebouwd uit Styrofoam isolatiemateriaal en kunststof, de buitenzijde is geheel vervaardigd uit polyester. De 75 mm dikke vloer is bij de uitvoeringen met garage onder de achterkant versterkt met glasfiber om lekkage te voorkomen en vormt een bovendien een extra bescherming tegen steen- en stootslag.

 

Campersite.nl Campersite.nl

 

De instap serie van Roller Team is de Auto-Roller (foto 1), welke voor het seizoen 2012 geheel is vernieuwd en heeft voor wat betreft het interieur praktisch hetzelfde fraaie Italiaanse design gekregen als de grotere luxere Granduca (foto 2) serie. De toplijn heet Pegaso (foto 3), een luxe camper met de grootste alkoof van dit segment.

 

De buscampers of VAN’s, Livingstone (foto 4) genaamd, zijn er in diverse soorten en maten. Nieuw is de DUO, een indeling met 2 enkele bedden. Vorig jaar is de T-Line serie (foto 5) met hefbed geïntroduceerd, deze hefbed constructie heeft de unieke mogelijkheid in 3 standen geborgd te kunnen worden, de middelste stand biedt zo gelegenheid tot slapen, terwijl eronder ook nog gezeten kan worden. Deze T-line serie is inmiddels uitgebreid tot 8 modellen, 4 daarvan zijn gebaseerd op de (instap) Auto-Roller serie, de andere 4 zijn gebaseerd op de nog luxere Granduca serie. Naast het hefbed zijn er in de T-line serie de volgende indelingen; Garage met dwars bed, Frans bed, Queens (eiland)bed en stapelbed.

 

 

Campersite.nl Campersite.nl

 

Uiteraard maakt Roller Team gebruik van het  nieuwe Euro 5 motoren programma van Fiat, die aan alle nieuwe milieunormen voldoen. Er is een nieuwe 115 pk sterke tweelitermotor met het laagste verbruiks- en CO2- emissieniveau, en de nieuwe 177 pk drieliter MultiJet is de krachtigste viercilinder dieselmotor. Verder zijn er twee 2.3-liter motoren: één met 130 pk en één met 148 pk en een turbo met een variabele geometrie.

Met uitzondering van de drielitervariant maken alle nieuwe Ducatomotoren deel uit van de tweede generatie MultiJet-familie. Vanaf februari is ook een automaat leverbaar op de 130- en 150 PK motoren, met de 180 PK uitvoering is deze automaat al direct leverbaar.

 

 

Roller Team zal zich ook op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht presenteren, in Hal 11. De introductie op de Nederlandse markt zal gepaard gaan met een diverse aanbiedingen. Zo wordt de T-Line 255 S, de indeling met hefbed en frans bed tegen een extra scherpe prijs aangeboden, bovendien zullen diverse luxe pakketten tegen inkoopprijzen worden geleverd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel