Rocket One: buscamper boordevol originele ideeën

Rocket One buscamper

Rocket One: buscamper boordevol originele ideeën

Buscampers hebben heel vaak dezelfde indeling. Bij de meest compacte modellen zit de keuken aan de linkerkant, bij de grotere modellen aan de rechterkant. De zitgroep bevindt zich voorin, en het bed achterin.

De laatste tijd zie je gelukkig steeds meer afwijkende indelingen. De creativiteit van het Duitse bedrijf Rocket Camper gaat nog iets verder. Het bedacht een originele opstelling voor keuken en badkamer.

Rocket Camper is eigenlijk een buscamper. In de showroom van Rocket Camper staan bijvoorbeeld buscampers van Weinsberg en VanTourer. Tijdens de gesprekken met de klanten merkte Rocket Camper dat er vraag is naar een ander soort camper, die meer mogelijkheden boos. Aan de hand van al die gesprekken gingen de mensen van Rocket Camper aan de slag en bedachten de Rocket One buscamper. Deze camper, die een van de smaakmakers van de CMT was, is volgens Rocket Camper nog maar een voorproefje. De Rocket One is niet bedoeld als serieproduct. Er wordt, samen met productiepartner Volklandt GmbH weliswaar een beperkt aantal Rocket One campers gebouwd maar eigenlijk is deze buscamper meer bedoeld als een springplank voor het ontwikkelen van nog meer eigen ontwerpideeën.

Bedoeld voor jongere, sportieve kampeerders

Waar in Nederland de camperaars doorgaans wat ouder zijn, worden in Duitsland met name de buscampers ook veel aan jongere, sportieve kampeerliefhebbers verkocht. En daar richt Rocket Camper richt zich met dit nieuwe model. Bijna alles in de Rocket One staat in het teken van multifunctionaliteit. Achter de voorstoelen staat een rij van drie losse stoelen. Door de vijf volwaardige zitplaatsen is hij natuurlijk prima voor dagelijks vervoer te gebruiken. Als je wilt, kun je de stoelen per stuk verwijderen. Dat is handig om bijvoorbeeld grote voorwerpen zoals fietsen mee te vervoeren. Die fietsen kun je met een steun aan de rails in de vloer bevestigen. De eettafel is hangend uitgevoerd. Dat scheelt niet alleen voetenruimte maar je kunt hem ook razendsnel weghalen als je meer ruimte nodig hebt. In hoeverre de riemen waar de tafel in de weg zitten tijdens het eten, moet de praktijk uitwijzen. Het dwarsbed achterin is wat hoger geplaatst zodat je daaronder een zee aan bergruimte hebt. Maar je kunt de achterzijde van het bed ook omhoog takelen. Dat gaat heel eenvoudig door middel van een koord dat over een paar katrollen loopt. Dan past daaronder- en achter bijvoorbeeld een surfboard.

Originele opstelling keuken en badkamer

De keuken is onder de voorzijde van het dwarsbed geplaatst. Om hem te gebruiken, moet je hem een stukje naar voren schuiven. Een ongebruikelijke, originele plek die eigenlijk best wel voordelen biedt. Ten eerste biedt hij bergruimte over de gehele breedte van het bed, waardoor de keuken beduidend meer bergruimte dan normaal heeft. Ook de werkruimte is, doordat je het deksel over het bed heen klapt, riant te noemen. Verder sta je in de keuken niemand in de weg. Aan de linkerzijde van de caravan loopt de keuken naadloos over in de badkamer. Dat wil zeggen: het deel wat je als badkamer kunt gebruiken. De Rocket One heeft namelijk geen echte badkamer. Je gebruikt de gootsteen ook als wastafel en het chemisch toilet is naast het keukenblok in een lade onder het bed weggewerkt. De lade van het chemisch toilet heeft een stevig deksel, waardoor je deze lade ook als opstapje kunt gebruiken om makkelijker in het (vrij hoge) bed te komen. De camper heeft dus geen afgesloten badkamer, dus als je wilt douchen, dan moet dat buiten. Je kunt aan de linkerzijde een venster openklappen waardoor de doucheslang en -kop naar buiten worden gevoerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel