Retro Tourer camper

Retro Tourer camper

Retro Tourer, handgemaakte camper uit Engeland

Marion en Buzz Burrell waren altijd al uitermate gecharmeerd van het vintage uiterlijk van de Amerikaanse Airstream caravans. Zij waren voor hun gezin met 4 kinderen in Engeland op zoek naar een retro camper en konden niets vinden dat helemaal naar hun zin was.

Ze wilden namelijk een camper me 6 slaapplaatsen, zodat ze niet voor iedere overnachting een tent op moesten zetten. Omdat ze geen geschikte camper konden vinden, besloten ze om er zelf een te gaan ontwerpen en bouwen.

Dat moest dan ook wel een retrocamper naar Amerikaans model worden. Ze reden privé een Volkswagen T5, welke prima voldeed. Daarom viel de keuze voor de basis voor hun camper ook op een Volkswagen bestelwagen. Toen de camper eenmaal klaar was, kregen ze ontzettend veel positieve reacties. Omdat ook vaak werd gevraagd waar dit model camper te koop was, kwamen ze op het idee om de retrocamper ook voor anderen te gaan bouwen. Zo ontstond er in het Engelse Braunton het familiebedrijfje van Marion en Buzz Burrel, waar de Retro Tourer campers worden gebouwd.

Om het zoveel mogelijk mensen naar de zin te kunnen maken is de Retro Tourer leverbaar in verschillende indelingen beschikbaar, met tot maximaal 6 slaapplaatsen. Ze hebben allemaal de mooie, kenmerkende retrovorm. Ook het interieur is in deze stijl uitgevoerd. De Retro Tourer campers worden uitsluitend op bestelling gemaakt, geheel naar de wensen van de klant. Zo kunnen de wanden naar keus in glanzend blank aluminium of in een andere kleur worden uitgevoerd. Ook in het interieur kan alles naar wens worden aangepast.

Meer informatie kun je vinden op de website van de Retro Tourer.

Tags
Like dit artikel
Tweet dit artikel