Renault e-Trafic Hippie Caviar Hotel: elektrische buscamper van de toekomst

Renault Hippie Caviar Hotel:

Renault Hippie Caviar Hotel: e-Trafic buscamper van de toekomst

Op de Caravan Salon in Düsseldorf, die morgen zijn deuren voor het pbliek opent, presenteert Renault een opvallende buscamper: de uitbundige Renault Hippie Caviar Hotel buscamper.

Met deze op de nieuwe e-Trafic gebaseerde kampeerwagen laat het Franse merk zien wat de mogelijkheden zijn met de nieuwe elektrische variant van de bekende Renault Trafic.

5-sterrenhotel op wielen

De Hippie Caviar Hotel kan naar verluidt het beste worden beschreven als een compact 5-sterrenhotel op wielen. Zo is de compacte maar luxueuze buscamper voorzien van een royaal bed dat binnen én buiten de camper kan worden geplaatst, een comfortabele lounge op het dak en een bezorgdrone (ja, echt). Een aparte sanitairunit, uitgerust met een douche, toilet en wastafel, maakt ook onderdeel uit van het pakket.

Materiaal

Ook het materiaalgebruik en afwerking is hoogwaardig en helemaal van deze tijd. Renault heeft namelijk gebruik gemaakt van uiteenlopende natuurlijke materialen, zoals hout, linnen en wol. Het interieur is hiermee afgewerkt en daarnaast voorzien van een subtiel doch in het oog springend “washi”-verfpatroon – een verftechniek afkomstig uit Japan.

Snak naar vrijheid

Natuurlijk haakt Renault met deze buscamper ook in op de huidige situatie met betrekking tot kamperen. Vanwege de coronacrisis zijn campers en buscampers enorm in trek. Op pad gaan met een buscamper biedt ultieme flexibiliteit en vrijheid zonder in te boeten op gebied van comfort en veiligheid.

e-Trafic buscampers

Naar alle verwachting komt de nieuwe, elektrisch aangedreven Renault Trafic in 2022 op de markt. De conventioneel aangedreven Renault Trafic is niet het populairste basisvoertuig. Maar voor veel bezoekers op de Caravan Salon zal het niettemin interessant zijn om te kijken uit naar de mogelijkheden die de e-Trafic zal bieden. Renault heeft in overigens aangekondigd dat het verschillende ‘VIP-campers’ op het e-Trafic platform gaat ontwikkelen

Caravan Salon Düsseldorf 2021

Net als tot vorig jaar gaat de Caravan Salon Düsseldorf ook dit jaar door. Morgen, op 28 augustus, opent de Messe Düsseldorf haar deuren voor bezoekers. Renault presenteert hier naast de Hippie Caviar Hotel overigens ook een klassieke Estafette Campervan uit 1977.