Reise + Camping 2018: veel camperaccessoires en van alles over Scandinavië

Reise + Camping 2018 Scandinavie

Reise + Camping 2018: veel camperaccessoires en van alles over Scandinavië

Reise + Camping is één van de snelst groeiende vakantiebeurzen, en bovendien een beurs waar steeds meer ruimte beschikbaar is voor kamperen en camperen.

Deze beurs is daarmee steeds interessanter aan het worden voor camperaars. En dan niet alleen voor camperaars die de nieuwste campers willen zien, maar ook van alles daaromheen willen zien. Een bezoekje aan deze beurs, die van 21 tot en met 25 februari 2018 in het Duitse Essen wordt gehouden, is dan ook zeker het overwegen waard.

Campers en toebehoren

Er nemen meer dan 1000 exposanten deel aan Reise + Camping. Je kunt er dan ook van alles vinden op het gebied van reizen en kamperen. Niet alleen de allernieuwste recreatievoertuigen, er zijn namelijk ook ontzettend veel toebehoren en accessoires te zien. Daardoor is de beurs ook interessant voor camperaars die niet op zoek zijn naar een andere camper, maar wel open staan voor accessoires en toebehoren die het camperen nog aangenamer maken. De hallen 1, 2 en 3 van de grootste vakantiebeurs van Noordrijn-Westfalen zijn gewijd aan kamperen en alles wat erbij hoort. Hal 3 wordt ook wel de techniekhal genoemd.

Meer ruimte

Omdat er dit jaar meer tentoonstellingsruimte voor kamperen beschikbaar is gekomen, zijn er ook een aantal nieuwe exposanten op dat gebied. Zo zijn de merken Carthago en Malibu voor het eerst aanwezig op Reise + Camping. Daarnaast is er ook meer ruimte voor de bestaande exposanten. Concorde kan er bijvoorbeeld over 300 m² extra expositieruimte beschikken.

Reisinformatie

Wie nog niet weet wat de bestemming voor de komende kampeervakantie zal zijn, moet absoluut een bezoekje brengen aan hal 11 en 12 om zich daar uitgebreid te laten inspireren en informeren door de diverse organisaties op het gebied van reizen en toerisme. Zo is in hal 11 bijvoorbeeld het “Bundesverbandes der Campingwirtschaft in Deutschland” aanwezig, dat campings uit heel Duitsland vertegenwoordigt. Scandinavië is van oudsher één van de populairste bestemmingen van camperaars. Zij kunnen hun hart ophalen in SkandinavienWelt in hal 12, waar van alles te beleven en te zien is over de Scandinavische landen.

Fietsen

Maar er is nog meer te zien. Nagenoeg parallel aan de beurs Reise + Camping is in de Messe Essen namelijk ook de beurs “Fahrrad Essen”. Hier is van 22 tot en met 25 februari van alles te zien op het gebied van fietsen. Zo staat de Messe Essen, waar de komende editie van Reise + Camping plaats vindt, helemaal in het teken van reizen, kamperen én fietsen. De beurs vindt vlak voor het begin van het kampeerseizoen plaats en biedt haar bezoekers daardoor een mooie gelegenheid om alvast heerlijk in de vakantiestemming te komen.

Wil je meer weten over Reise + Camping? Kijk dan even op www.die-urlaubswelt.de.