Red Dot Award voor Laika Ecovip

Red Dot Award voor Laika Ecovip

Red Dot Award voor Laika Ecovip

De Red Dot Award is een prestigieuze internationale designprijs waar we hier al eerder over hebben geschreven. Alle inzendingen, en dat zijn er duizenden, worden door een internationale jury beoordeeld.

Die jury kent de prestigieuze titel alleen toe aan producten met een uitzonderlijk design. Voor de wedstrijd van dit jaar kwamen er aanvragen binnen uit maar liefst zestig landen. Dit jaar won ook de Laika Ecovip een Red Dot Award, en wel in de categorie ‘Product design – Motorhomes and Caravans’.

Ecovip Space Concept

Het Ecovip Space Concept van Laika overtuigde de jury dankzij een ontwerp waarbij ruimte en comfort centraal staan. Het concept heeft als doel een omgeving te bieden die ontworpen is met het doel om alles toegankelijk te maken. Elk stukje van de Ecovip is ontworpen om een unieke reiservaring te bieden. Te beginnen bij de voorkant, waar het 217 centimeter brede raam een  panoramisch uitzicht biedt en het licht in de hele camper laat binnenstromen. Bovendien is de afstand van het stuurwiel tot de voorruit met zeventien centimeter verkleind.

Het grote raam bij de zithoek laat ook veel licht binnen. Een grote keuken en een ombouwbare zithoek bieden plaats aan vijf personen. Bovendien benadrukt de jury dat de interactie tussen de bestuurdersruimte en de zitgroep voorbeeldig is met doorlopende wanden en een gemeenschappelijk design. Het slaapgedeelte is geoptimaliseerd met veel opbergruimte. Er is ook een ruimtebesparende oplossing voor de ladder naar het bed en een uittrekbare kledingkast. Bovendien is er een veelzijdige oplossing voor de toiletdeur waardoor de slaapruimte kan worden afgeschermd.

De Laika Ecovip werd in juni vorig jaar gelanceerd. De serie bestaat inmiddels uit negen modellen met aparte bedden, een centraal tweepersoonsbed en een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. De keuken is verkrijgbaar in een L-concept of met tegenover elkaar liggende langsbanken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel