Programma Citroën Jumper Biker Solution-modellen uitgebreid en herzien

Citroën Jumper Biker Solution buscamper voor motorfietsliefhebbers

Programma Citroën Jumper Biker Solution-modellen uitgebreid en herzien

De naam Solution wordt bij de bedrijfsvoertuigen van Citroën gebruikt voor speciale, voor specifieke klantgroepen vervaardigde voertuigen. Op de Caravan Salon van vorig jaar in Düsseldorf onthulde de Franse fabrikant het Biker Solution-model.

Citroën heeft deze slimme mix van camper en motorfietstransporter op basis van de Jumper vernieuwd. Bovendien is er een nieuw model aan het assortiment toegevoegd.

De slimme Citroën Jumper Biker Solution Classic en de veelzijdige Jumper Biker Solution Multi zijn ideale begeleiders voor fietsers die vrijheid en avontuur willen. Ze hebben veel gemeen: Beide versies zijn ontwikkeld in samenwerking met de Flexebu conversie experts, zijn gebaseerd op de L3H2 versie van de Jumper en bieden voldoende ruimte in de ruime kasten om beschermende motorkleding, helmen en andere bagage op te bergen. De Citroën Jumper Biker Solution kan in een paar eenvoudige stappen worden omgebouwd tot een ruime bestelwagen indien een groter laadvolume nodig is: Dankzij het gepatenteerde Flexebu-klemsysteem kunnen alle meubels eenvoudig worden verwijderd – de ideale oplossing voor zaken en vrije tijd. Men heeft (in Duitsland) gepland om dit seizoen van beide modellen ongeveer 120-150 eenheden te bouwen.

Optimale recreatieve gebruiksmogelijkheden

De Citroën Jumper Biker Solution heeft tot vier slaapplaatsen dankzij de opklapbare bedden opzij en het hefdak met uitschuifbare ladder, lattenbodem en matras. De Thule-voortent, het keukenblok met compressorkoelkast, de oprijplaat voor de motorfiets, het Autark systeem met onderhoudsvrije accu en talrijke gedetailleerde oplossingen garanderen optimale recreatieve gebruiksmogelijkheden.

Compleet uitgerust

De zilvergrijze metallic lak in en het aantrekkelijke decorontwerp in carbonlook harmoniëren perfect met het huiselijke interieur. De standaarduitrusting omvat een kleurennavigatiesysteem, een audiosysteem met digitale DAB+radio-ontvangst en CD/MP3-speler, touchscreen, stuurwielafstandsbediening en Bluetooth, evenals een videoparkeersysteem met akoestische parkeerhulp aan de achterzijde. Extra veiligheid wordt geboden door de Hill Assist en de intelligente tractiecontrole.

Jumper Biker Oplossing Classic

Deze biedt ruimte voor twee motorfietsen, die comfortabel kunnen worden geladen met behulp van een ingebouwde laadklep en een elektrische lier. Dankzij de railsystemen en een klemsysteem voor de voorwielen kunnen deze eenvoudig en veilig worden geplaatst. Het hefdak dient als comfortabel slaapgedeelte voor twee personen en de achterruiten in de achterdeuren zorgen voor een gezellige sfeer in het interieur.

Jumper Biker Oplossing Multi

De Citroën Jumper Biker Solution Multi draait om maximale variabiliteit voor een uniek gevoel van vrijheid. Hij is uitgerust met een elektrische lier met afstandsbediening en variabele oprijplaten, maar zonder het railsysteem. De veelzijdige transporter biedt ruimte voor twee motorfietsen, een motorfiets met zijspan of quad, een skelter of een rolstoel. Dankzij de optionele derde en vierde zitplaats kan het bed achterin de camper worden omgebouwd tot een complete woonruimte. Het uitnodigende interieur wordt gecompleteerd door het geïntegreerde hef dak en de achterruiten in de draaideuren.

Moderne Euro 6d-TEMP motoren

De Citroën Jumper Biker Solution-modellen zijn uitgerust met de nieuwe efficiënte en krachtige BlueHDi 165 dieselmotor. Deze voldoet aan de nieuwe Euro 6d-TEMP-emissienorm welke voor lichte bedrijfsvoertuigen pas in september 2019 van kracht wordt. De BlueHDi 165 levert 121 kW (165 pk) en staat voor ontspannen en comfortabel reizen.

Succesvol in het campersegment

Het kampeer- en caravansegment speelt een belangrijke rol voor Citroën. In Europa heeft het merk in dit segment de sterkste groei van alle autofabrikanten in de afgelopen drie jaar laten zien. In 2018 verhoogde Citroën haar marktaandeel in Europa tot tien procent, waardoor het de nummer twee in Europa is geworden. In Duitsland – veruit de grootste Europese markt voor campers – wordt de populariteit van compacte campers op basis van de Citroën Jumper, Jumpy en SpaceTourer modellen duidelijk weerspiegeld in de huidige registratiecijfers: in 2018 behaalde Citroën een marktaandeel van 13,2 procent, waarmee het landelijk gezien op de tweede plaats komt.