Pössl Campster: compacte buscamper met hefdak

Pössel Campster buscamper 2017

De compacte Campster van Pössel komt in 2017 op de markt

ZOETERMEER – In modeljaar 2017 zal de bekende Duitse camperproducent Pössl de Campster introduceren. Een compacte buscamper, op basis van een Citroën bestelbus.

Dat is op zich niet bijzonder, want Pössl bouwt regelmatig buscampers op basis van een Citroën. Alleen maakt Pössel dit keer geen gebruik van de bekende Jumper, maar van de veel kleinere Citroën Spacetourer.

Dat scheelt nogal, want daarmee heb je te maken met een veel compacter formaat, namelijk een lengte van 4,95 en een hoogte van 1,99 m. Daarmee is de Pössl Campster uitstekend te gebruiken voor het alledaagse gebruik en past de Campster ook in nagenoeg iedere parkeergarage. Handig voor camperaars die van stedentrips houden.

Wat ook bijzonder is: je kunt het keukenblok demonteren en in een handomdraai vervangen door een 3-zits achterbank. Ook dat is handig voor het normale gebruik, maar maakt het in Nederland ook lastig om de Campster op een zogenaamd camperkenteken te laten zetten en van het kwarttarief van de houderschapsbelasting te profiteren. De Belastingdienst vereist namelijk een vast gemonteerd keukenblok.

Om bij een hoogte van 1,99 m nog voldoende stahoogte te realiseren, heeft Pössl de Campster voorzien van een hefdak van SCA, waarin een dakbed van 2,00 x 1,20 m is ingebouwd. Het hefdak kan overigens worden geopend, waardoor je al slapend desgewenst een echt cabrio-effect kunt ervaren.

Qua motorisering kun je kiezen voor dieselmotoren van 90 tot 177 pk. Een sterk punt van de Campster zal de aanschafprijs zijn, waarmee de gevestigde concurrentie van o.a. de  VW California en de  Mercedes Marco Polo duidelijk het vuur aan de schenen wordt gelegd. De vanaf-prijs zonder BPM zal beduidend onder de 40.000 euro liggen.

De publiekspremière zal de Campster op de Caravan Salon in Düsseldorf beleven. De eerste bestellingen zijn mogelijk vanaf begin 2017.

Like dit artikel
Tweet dit artikel