PlugVan breidt uit met “Small” campermodule voor kleinere bestelwagens

PlugVan breidt uit met “Small” campermodule voor kleinere bestelwagens
PlugVan breidt uit met “Small” campermodule voor kleinere bestelwagens

Ze zijn nog steeds niet aan te slepen, de buscampers en camperbusjes. Er is een duidelijke trend zichtbaar naar compactere campers. Ook willen kopers steeds meer flexibiliteit. Een voertuig dat niet alleen als camper te gebruiken is, maar ook voor dagelijks vervoer. Of ze zoeken naar een manier of een bestelwagen in luttele minuten om te bouwen naar een eenvoudige camper.

Dat laatste is van toepassing op de nieuwe Small Campermodule van PlugVan, die speciaal is ontworpen voor kleinere bestelwagens. In tegenstelling tot campermodules van andere fabrikanten, bestaat die van Plugvan uit slechts één deel. Je schuift deze module, met behulp van een frame met wieltjes, de bestelwagen in en klapt hem vervolgens uit zodat zich als het ware een camperinterieur ontvouwt.

PlugVan’s nieuwe ‘Small’ campermodule

PlugVan, bekend om zijn innovatieve campermodules voor de grotere buscampers, heeft recentelijk de Small campermodule gelanceerd. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze module specifiek ontworpen voor kleinere bestelwagens. Hij biedt een unieke combinatie van comfort en flexibiliteit.

Het concept stelt gebruikers in staat om hun bestelwagen in een handomdraai om te toveren tot een compacte camper, ideaal voor weekendtrips of spontane avonturen. De module is compatibel met een breed scala aan bestelwagens.

Eenvoudige installatie

Een van de meest opvallende kenmerken van de nieuwe campermodule van PlugVan is de eenvoudige installatie. De module kan snel en zonder ingewikkelde aanpassingen in de bestelwagen worden geplaatst. En het betreft ook slechts één complete module. Gebruikers hoeven dus niet, zoals bij veel andere campermodules het geval is, meerdere modules aan elkaar te assembleren.

Je schuift de gehele module, die op een frame met wieltjes staat, de bestelwagen in, bevestigt hem aan de bevestigingsogen en klapt hem uit. Dit installatiegemak maakt het mogelijk voor eigenaren van bestelwagens om hun voertuig te transformeren in een comfortabele slaap- en leefruimte, zonder permanente wijzigingen aan hun voertuig.

Indeling

De indeling wijkt sterk af van die we normaal gesproken bij dit soort camperbusjes zien. Na het uitklappen biedt de campermodule aan de linkerzijde een langsbank, die tot tweepersoons slaapplaats kan worden omgebouwd. Aan de rechterzijde bevindt zich een kastenwand annex keukenblok.

Dit keukenblok omvat wel een gootsteen en een lade voor een koelbox, maar geen kooktoestel. Dat kan wel op het werkblad worden gezet, en ook op een grote lade die je uit de bank kunt schuiven, zodat je ook buiten kunt koken. Een was/toiletruimte behoort in zo’n kleine camper uiteraard niet tot de mogelijkheden.

Mobiliteit en flexibiliteit

In vergelijking met traditionele campers biedt de Small campermodule van PlugVan een unieke combinatie van mobiliteit en flexibiliteit. Hoewel het minder ruimte biedt dan een traditionele camper, compenseert het dit met zijn veelzijdigheid en het vermogen om snel tussen verschillende functies te schakelen. Met zijn innovatieve ontwerp en gebruiksvriendelijkheid is het een aantrekkelijke optie voor eigenaren van kleinere bestelwagens om eenvoudig kennis te maken met de wereld van ‘vanlife’.