Pilote viert jubileum met extra complete X-Edition buscampers

Pilote X-Edition buscamper

Pilote viert jubileum met extra complete X-Edition buscampers

Het Franse campermerk Pilote bestaat al zo’n zestig jaar. Ooit begonnen als familiebedrijf met een klein werkplaatsje, is het nu uitgegroeid tot een van de grotere Franse camperproducenten. Pilote heeft al jaren een behoorlijk omvangrijk programma.

Toch ging Pilote pas tien jaar geleden campers bouwen. Hoewel dat natuurlijk niet zo lang geleden is, vindt de Franse camperfabrikant Pilote het toch een mooie gelegenheid om ter ere daarvan een speciaal jubileummodel uit te brengen.

Indelingen

Het X-Edition actiemodel, dat Pilote ter gelegenheid van dit jubileum introduceert, is verkrijgbaar drie indelingen. Twee indelingen zijn zes meter lang, de derde indeling is 6,36 m lang. Pilote bouwt ze alle drie met het bekende Fiat Ducato basisvoertuig. De zes meter lange V600G heeft een achterin een dwarsbed en verder de bekende indeling met halverwege de was/toiletruimte en voorin de zitgroep, bestaande uit de draaibare voorstoelen, een tafel en dwarsbankje. De V600J is even lang maar heeft twee eenpersoonsbedden. Daar is meer voor ruimte nodig, en dat gaat dus ten koste van de bank in de zitgroep weggelaten. Dat betekent ook dat de V600J maar twee zitplaatsen. Wie toch eenpersoons bedden en een bank in de zitgroep wil hebben, komt uit bij de iets langere V630J.

Extra compleet

Zoals we van jubileummodellen gewend zijn, zijn ook de Pilote X-Edition buscampers rijkelijk voorzien van extra’s. Zo krijgt het Fiat Ducato basisvoertuig een upgrade naar 140 pk en een MTM van 3500 kilo. Verder heeft de Ducato een 90-liter dieseltank, cruise control, passagiersairbag, LED-dagrijlichten en mistlampen. Verder zien we de speciale grijze Campovolo-lak en all-seasonbanden op lichtmetalen 16 inch velgen. De Ducato is ook uitgerust met het Pilote Safety-pakket. Dat bestaat onder meer waarschuwt voor een rijbaan- en noodremassistent, verkeersbordherkenning en een grootlicht-assistent. Ook het uiterlijk is opgefrist. De cabine is uitgevoerd in een speciale kleur, verder heeft het actiemodel ook een gelakte bumper, zwarte omlijstingen van de koplampen en grille en een zwarte onderrijbeveiliging.

Pilote heeft het interieur van de ongeveer 75.000 euro kostende X-Edition een multifunctioneel lederen stuurwiel gegeven, en ook uitgerust met chroom- en aluminiumapplicaties op het dashboard. Ook zien we een infotainmentsysteem met acht inch touchscreen. Tot zover het basisvoertuig. Want Pilote voert de X-Edition ook uit met een zonnescherm, achteruitrijcamera, hor, buitendouche, vlonder in de douchecabine, fietsenrek, een tweede huishoudaccu en een geïsoleerde vuilwatertank.