Pilote Atlas A696 G is ANWB Camper van het Jaar 2024

Pilote Atlas A696 G is ANWB Camper van het Jaar 2024
Pilote Atlas A696 G is gekozen tot ANWB Camper van het Jaar 2024

In de wereld van campers en kampeerauto’s is de ANWB-verkiezing voor de Camper van het Jaar een evenement dat al jaren heel wat belangstelling trekt. Met deze verkiezing wil de ANWB de innovatie, het design en de technologische vooruitgang in de camperbranche promoten.

Dit jaar heeft de Pilote Atlas A696 G deze eervolle titel gekregen, en in dit artikel duiken we dieper in op wat dit model zo bijzonder maakt.

Meer dan een jaarlijkse traditie

De ANWB-verkiezing is meer dan een jaarlijkse traditie; het is een keurmerk dat de toon zet voor de campermarkt. Georganiseerd door ANWB Kamperen en het kampeermagazine KampeerKampioen, wordt deze verkiezing gezien als een van de meest invloedrijke in de branche. Een panel van deskundige vakjournalisten beoordeelt de deelnemende modellen op een reeks van criteria, variërend van innovatieve technologieën tot gebruiksgemak en esthetiek.

Pilote Atlas A696 G is ANWB Camper van het Jaar 2024

Pilote Atlas A696 G volgt de laatste trends

De Pilote Atlas A696 G is een halfintegraal camper die deel uitmaakt van een speciale serie ter ere van het 60-jarig bestaan van Pilote. Hierbij hebben de ontwerpers van Pilote om de camper geheel volgens de laatste trends ontwerpen en goed in te spelen op de wensen van de markt.

Het model heeft compacte afmetingen, zonder in te boeten aan ruimte en comfort. Ondanks de vrij geringe afmetingen (lengte x breedte: ca 700 x 220 cm) biedt deze camper een verrassend ruimtelijk interieur, en daarnaast ook nog een flinke standaarduitrusting. Onder de motorkap vinden we een krachtige 170 pk zestrapsautomaat, aangevuld met een sperdifferentieel. De vanafprijs voor dit model is € 105.900.

Een van de unieke kenmerken is de mogelijkheid om de aparte douche- en toiletruimte te combineren tot één grote badkamer, een zeldzame luxe in campers van deze omvang. Bovendien zorgen de vier dakluiken en het panoramavenster voor een lichte en luchtige leefomgeving. Ook de jury was erg gecharmeerd van de slimme indeling en de uitgebreide standaarduitrusting.

Dit zegt de jury:

“De Pilote Atlas is uitgerust met een krachtige 170 pk zestrapsautomaat, sperdifferentieel en een avontuurlijke Ford Trail-uitstraling. Van binnen is de camper zeer ruimtelijk, met een lang dwarsbed en een breed hefbed. Rond de opklapbare tafel zijn de twee comfortabel zittende langsbanken goed bereikbaar. Opvallend is de uitgebreide standaarduitrusting en over de gehele breedte gesitueerde, separate douche- en toiletruimte, die je met elkaar kunt verbinden tot één grote ruimte. Dat is uniek op deze voertuiglengte. Met vier dakluiken en het panoramavenster boven de cabine is er veel daglichtinval en goede ventilatie. Daarnaast is er een grote bergruimte in de garage en de aparte schuiflade aan de linker buitenzijde.”

Marktconform

De ANWB-verkiezing heeft dit jaar een camper bekroond die de lat voor de industrie misschien niet hoger legt, maar wel heel goed aansluit op wat de markt vraagt. Marktconform, zoals dat heet. De Pilote Atlas A696 G past perfect binnen de huidige markttrends, waarbij de focus ligt op een mix van handelbaarheid, functionaliteit, luxe en technologische innovatie.

Voor de mensen onder ons die ook caravans een warm hart toedragen: de Knaus Yaseo 340 PX/500DK heeft de titel voor ANWB Caravan van het Jaar 2024 in de wacht gesleept, maar dat is geen onderwerp voor Campersite.nl.