Petromax Atago: compacte BBQ, grill, wok en vuurschaal in één

Petromax Atago

Grillen, wokken, koffie zetten en een vuurtje stoken op hout, houtskool of briketten

ZOETERMEER – Wie op zoek is naar een soort van allround BBQ die je voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken, zou eens kunnen kijken naar de Atago van Petromax. Deze Atago kan namelijk houtskool, briketten en brandhoud als brandstof gebruiken.

Verder kun je het apparaat niet alleen gebruiken om te grillen of te wokken maar kan de Atago net zo makkelijk als haard en vuurschaal worden gebruikt. Als je er een Dutch Oven (gietijzeren pan met pootjes) bij aanschaft kan de Atago ook nog als oven dienen. Je kunt de Atago zelfs gebruiken om koffie zetten, als je ook de bijpassende Petromax “Perkomax” percolator koopt.De vorm van de Atago is zodanig uitgekiend, dat eventuele accessoires bijna naadloos op de Atago aansluiten waardoor het rendement hoog is. Dat maakt de Atago tot een bijna ideaal apparaat voor iedereen die er van houdt om regelmatig buiten de camper te koken, en die behalve houtskool en briketten ook wel eens brandhout bij de hand heeft.

Door de pootjes kan de Atago bovendien gewoon op gras of op een tafel worden geplaatst zonder de ondergrond een brandplek te bezorgen. De Petromax Atago weegt 6,1 kg en is in Nederland verkrijgbaar bij de betere buitensport- en kampeerzaken.