Palace, het nieuwe topmodel van Morelo

Morelo Palace

Palace, het nieuwe topmodel van Morelo

De Caravan Salon is voor de meeste camperbouwers dé gelegenheid om de nieuwe modellen te laten zien. Ook Morelo, de producent van campers in het premium segment, zal op de Caravan Salon een nieuw model presenteren.

Morelo laat op de Caravan Salon namelijk de nieuwe Palace zien. Een camper, die niet alleen op het gebied van comfort, luxe en design een nieuwe mijlpaal zet. Ook op technisch gebied kent deze camper de nodige noviteiten.

De Morelo Palace is dan ook ontwikkeld voor camperaars die alleen met het allerbeste genoegen nemen. De camper wordt standaard met een 205 pk dieselmotor en een 8-traps automatische versnellingsbak geleverd. Het basisvoertuig is standaard een Iveco Eurocargo maar ook een Mercedes Atego behoort tot de mogelijkheden. Desgewenst kan de Palace ook met een zogenaamde WideAxle vooras worden geleverd. Deze vergroot de spoorbreedte van de vooras met zo’n 20 centimeter. De voorwielen vullen de wielkasten dan niet alleen veel mooier, het rijdt ook een heel stuk prettiger.

Dat streven naar topkwaliteit uit zich ook in de elektronica. Aan de hand van het motto „Made in Germany“ heeft Morelo bij de Palace gekozen voor Büttner Elektronik als partner voor de boordelectronica. Dit bedrijf heeft meer dan 25 jaar ervaring op dit gebied.

Ook op het gebied van design neemt Morelo alleen genoegen met het allerbeste. Daarom moest de nieuwe Palace écht nieuwe maatstaven zetten. Het nieuwe exterieurdesign met de dunne raamstijlen en grote panoramische voorruit doet de camper heel elegant overkomen. De nieuwe achterspoiler reduceert de afzetting van vuil op de eveneens nieuwe achterzijde, zodat de Palace er altijd optimaal uitziet. De behuizing van de luifel is keurig weggewerkt in de carrosserie zodat de zijwanden geheel vlak zijn.

De Morelo Palace is leverbaar in diverse uitvoeringen, in lengte variërend van 8 tot 9,5 meter. Alle modellen zijn voorzien van een garage, die ruimte genoeg biedt voor fietsen of scooters, en in de G-uitvoering zelfs voor een Smart. Standaard is de Palace 3,44 m hoog en 2,40 m (optioneel: 2,50 m) breed. De dubbele bodem heeft een hoogte van maar liefst 42 cm en is ook via kleppen aan de buitenzijde bereikbaar.

Standaard levert Morelo de Palace met een Alde warmwatervoorziening waarmee ook de vloerverwarming en handdoekenrekken worden verwarmd. De slaapkamer en garage zijn voorzien van een apart verwarmingscircuit. De nieuwe XL-toegangsdeur kan ook via de afstandsbediening worden geopend. Uiteraard is ook het interieur bijzonder, zowel qua styling, afwerking en details. Door een nieuwe bouwwijze biedt de Palace overigens 10 cm meer binnenbreedte dan vergelijkbare liners. Dat zorgt voor diverse nieuwe mogelijkheden. De klanten hebben hierbij uiteraard ook veel inspraak. De optielijst is bijna eindeloos, ook hebben kopers ontzettend veel keus op het gebied van meubeldecor en stoffering.

Like dit artikel
Tweet dit artikel