Overnachten tijdens de Caravan Salon Düsseldorf 2016

overnachten op het Caravan Center Düsseldorf

Overnachten op het Caravan Center bij de Messe Düsseldorf

DÜSSELDORF – Veel camperaars zullen tijdens hun bezoek aan de Salon Düsseldorf 2016 het liefste in hun eigen camper overnachten. Dat kan ook al sinds jaar en dag op het Caravan Center dat de Messe Düsseldorf op parkeerterrein P1 realiseert.

Op dat terrein zijn tijdens de Caravan Salon Düsseldorf, die van 27 augustus tot en met 4 september 2016 in Düsseldorf plaatsvindt, meer dan 3.500 staplaatsen beschikbaar. Je kunt kiezen voor staplaatsen met en zonder voorzieningen.

Voor de komende editie van de Caravan Salon verwacht men dat er verdeeld over zo’n 30.000 voertuigen zo’n 70.000 maal wordt overnacht. Tijdens de beursdagen is het Caravan Center Düsseldorf dan ook de allergrootste staplaats van Europa. Niet alleen voor campers, maar ook voor caravans.

Je kunt van 7.30 tot 22 uur terecht op het Caravan Center. Staplaatsen zonder voorzieningen zijn al beschikbaar voor een dagelijks tarief vanaf 18 euro. Als je een stroomvoorziening wilt, betaal je 25 euro per dag. Veel kampeerliefhebbers zijn lid van de gratis Caravan Salon Club en krijgen korting op de overnachtingsprijzen.

Staplaats online reserveren

Het vorig jaar ingevoerde reserveringssysteem is volledig geoptimaliseerd zodat het reserveren van een staplaats nog eenvoudiger is. Het wordt aangeraden om bijtijds een plaats te reserveren. Hiermee worden de lange wachttijden bij de check-in ook voorkomen. Vanaf vandaag kan iedereengebruik maken van dit reserveringssysteem. Na het invoeren van de persoonlijke gegevens kun je in het gebruikerssysteem eenvoudig de voertuigklasse (personenauto met caravan, camper, camper met aanhanger) en de gewenste soort staplaats reserveren. Aan het einde van de bestelling kun je het reserveringsbewijs uitprinten, dat wordt ter plaatse gescand door het personeel van Caravan Center.

Detlef Erkeling van de afdeling Logistiek van Messe Düsseldorf: “Het reserveringssysteem toont overzichtelijk de nog beschikbare staplaatsen, zodat ook snel te zien is op welke dagen het centrum is volgeboekt. Op basis van de grote animo zullen de staplaatsen snel weg zijn. Ze dienen dan ook tijdig in de ticketshop te worden gereserveerd. Reserveringen ter plaatse kunnen helaas niet worden gegarandeerd.”

Renovatie

Het Caravan Center Düsseldorf wordt momenteel gerenoveerd. Daar wordt met man en macht gewerkt om de renovatie op tijd, dus voor aanvang van de Caravan Salon, af te kunnen ronden. De toiletsystemen worden uitgebreid gemoderniseerd en gerenoveerd zodat al het sanitair volledig up-to-date is. In 2013 werden de douchegebouwen zijn in 2013 al vernieuwd. De zes gemeenschappelijke douches zijn toen uitgebreid naar 30 afzonderlijke cabines, waarvan vie familiecabines.

Multifunctionele automaat

Zodat de staplaats van de beurs het hele jaar door bij alle beurzen en evenementen aangestuurd kan worden, is het Caravan Center met een multifunctionele automaat uitgerust. Deze garandeert een eenvoudige aan- en afvoer en een snelle betaling. Bij de automaten is er een gratis afvoer voor afvalwater en fecaliën en een gunstig geprijsde voorziening voor vers water. Ook tijdens alle andere beurzen in Düsseldorf is het Caravan Center zeer populair en wordt door exposanten, bezoekers en standbouwpersoneel gebruikt.

Caravan Center

Aan het einde van de beursdagen is het Caravan Center een echte ontmoetingsplek. Niet alleen voor de camper- en caravanliefhebbers die er een ware community vormen, maar ook voor de exposanten, journalisten en iedereen die iets met mobiele vrijetijd te maken heeft. Er is dan ook volop gezelligheid. Een grote feesttent met een avondprogramma vol muziek zorgt voor plezier, vermaak en een gemoedelijk samenzijn. Wie na een lange beursdag de beroemde Altstadt van Düsseldorf wil ontdekken, kan bovendien van een bijzondere service gebruikmaken: een gratis shuttlebus brengt de gasten comfortabel naar de Altstadt en na afloop weer terug naar het Caravan Center.

“Tijdens de tien beursdagen worden op het Caravan Center rond de 6.000 kilowatt stroom en rond de 2.000 kubieke meter water verbruikt, daarnaast 60 11-kilogram gasflessen en 15 5-kilogram gasflessen omgeruild,” aldus Detlef Erkeling. Bovendien bieden verschillende partners ter plaatse hun dienstverlening aan . Zo meet de politie van Noordrijn-Westfalen gratis de asbelasting van campers (maandag 29 augustus tot en met zondag 4 september, dagelijks van 15 tot 19 uur op het Caravan Center, parkeerplaats 1, veld 3 Noord).

Buiten de milieuzone

Belangrijk voor de reis: Düsseldorf kent een milieuzone maar zowel het beursterrein als het Caravan Center liggen bij aankomst via de snelweg A44 buiten deze zone. Voor het bezoek aan de Caravan Salon Düsseldorf is dan ook geen milieusticker nodig. Wie snel en ongecompliceerd per navigatiesysteem naar de beurs wil rijden, dient als bestemming Am Staad, 40474 Düsseldorf in te voeren. Het Caravan Center ligt direct aan de snelweg A44, afrit 29 Düsseldorf-Messe/Arena.

Alternatieven

Omdat het Caravan Center uitsluitend toegankelijk is voor goedgekeurde voertuigen, zullen voertuigen zonder permanente keuring (zoals een kenteken voor uitvoer, korte tijd of voor handelaren) uit moeten wijken naar andere overnachtingsplaatsen. Dat kan onder anderen op de volgende kampeerterreinen:

– Campingplatz Lörick, Niederkasseler Deich 305, Düsseldorf
– Camping Unterbacher See Nord, Rothenbergstrasse, Düsseldorf
– Camping ‘Rheincamping Meerbusch’, Zur Rheinfähre 21, Meerbusch-Langst

Like dit artikel
Tweet dit artikel