Outbase ID.Buzz campervan: duurzaam, zelfvoorzienend en veelzijdig

Outbase ID.Buzz campervan: duurzaam, zelfvoorzienend en veelzijdig
Outbase ID.Buzz campervan: duurzaam, zelfvoorzienend en veelzijdig

Outbase heeft onlangs de ID.Buzz campervan gelanceerd, een innovatief en duurzaam camperbusje dat comfort, milieuvriendelijkheid en toegankelijkheid belooft. Dit camperbusje combineert de nostalgische uitstraling van de klassieke Volkswagenbusjes met moderne technologieën en een elektrische aandrijving.

Het basisvoertuig, de volledig elektrische VW ID.Buzz, is een eerbetoon aan het iconische  Volkswagen-busje maar bevat alle gemakken en technologieën die je van een moderne elektrische auto mag verwachten​. Ondanks de vrij beperkte afmetingen van dit basisvoertuig beschikt de Outbase ID.Buzz campervan over vier slaapplaatsen.

Nostalgisch gevoel

Bij het ontwerp van de Outbase ID.Buzz campervan lag de focus op het behouden van het nostalgische gevoel van het oorspronkelijke basisvoertuig, terwijl het busje tegelijkertijd getransformeerd werd in een comfortabele en moderne camperbus. Tim van Broekhoven, mede-eigenaar van Outbase, benadrukt de uitdaging en trots bij het creëren van de ID.Buzz campervan die zowel het verleden eert als naar de toekomst kijkt​.

Outbase ID.Buzz campervan is ook veelzijdig

Deze campervan is veelzijdig te gebruiken, zodat hij kan dienen als een dagelijkse auto, mobiel kantoor en natuurlijk ook als volwaardige camperbus. Hij beschikt over een elektrisch hefdak en is ingericht met duurzame materialen. Het interieur biedt zit- en slaapruimte voor vier personen. Slapen doe je op de tot bed om te bouwen achterbank en in het hefdak. Het keukenblok kun je binnen gebruiken maar komt het best tot zijn recht als buitenkeuken. Dan kun je daar ook de eettafel aan koppelen.

Naast veelzijdigheid zijn ook duurzaamheid en zelfvoorziening kernaspecten van de Outbase ID.Buzz campervan. Hij beschikt over een groot zonnepaneel en koken doe je op twee inductiekookplaten. De camper is grotendeels ingericht met duurzame materialen zoals kurk, schapenwol, hennep, gerecyclede PET-flessen, biologisch katoen en gerecycled textiel​. Dat is niet alleen beter voor ons milieu en klimaat, maar voelt ook veel prettiger aan.

Elektrisch rijden

Het basisvoertuig, de Volkswagen ID.Buzz, heeft een elektrische aandrijflijn. Dat is natuurlijk even wennen maar hoeft zeker geen beletsel te zijn om het avontuur op te zoeken. Volgens Outbase kun je met de ID.Buzz campervan een afstand van 350 kilometer op een volle accu rijden. Daarna kun je hem aan een snellader opladen. Die vind je langs bijna alle snelwegen en doorgaande wegen. Aan de DC-snellader laad je de ID.Buzz in slechts 30 minuten op van 5% naar 80%. Daarboven gaat het snelladen veel langzamer en is het ook van invloed op de levensduur van de accu, zodat dat wordt afgeraden.

Als je met een volle accu vertrekt (aan een normale laadpaal laad je immers wel tot 100%) en de accu onderweg twee keer tot 80% oplaadt, dan kun je op één dag tot 910 kilometer afleggen. Het opladen kost onderweg totaal dus een uur, maar op zo’n lange reis is het ook niet meer dan normaal dat je totaal een uur rust neemt. Het is wat het opladen betreft ook geen probleem als je er drie of vier kortere laadpauzes​ van maakt.

Als je thuis over een laadpaal beschikt, hoef je bij het dagelijks gebruik – behoudens zo nu en dan een korte laadpauze bij langere ritten – nooit meer te tanken.

Nu al te bestellen

De productie van de ID.Buzz is inmiddels gestart en zodat de orderboeken geopend zijn. De prijs voor een volledige camperombouw begint bij € 25.690,- incl. BTW, terwijl de basisprijs van de complete camperbus, dus inclusief de Volkswagen ID.Buzz, bij ongeveer € 90.000 begint.